Ki a magyar?

2020. július 11. 08:09

Akik eddig pökhendiséggel, önteltséggel vádolták a miniszterelnököt, most csattanós cáfolatot kaptak.

2020. július 11. 08:09
Bihari Tamás
Népszava

„A magyar férfi archetípusa a gazda! – osztotta meg a napokban a nemzettel Orbán Viktor. Akik eddig pökhendiséggel, önteltséggel vádolták a miniszterelnököt, most csattanós cáfolatot kaptak. Ez a mondat éppen ellenkezőleg, a kormányfő dicséretes szerénységét bizonyítja, hiszen eszerint önmagát sem sorolja a magyar férfi archetípusába.

Persze fölvetődik a kérdés, hogy akkor például Árpád apánk és a honfoglaló magyarok, akik a gazdálkodás helyett Nyugat-Európában kalandoztak – de mondhatnánk úgy is: végigfosztogatták a Lajtán túlt – vajon minek számítanak? S ha ők nem a magyar férfi archetípusai voltak, akkor milyen evolúciós folyamatban alakult ki ez az eddig ismeretlen etnoszociológiai embercsoport?

A dzsenderista, liberális bajkeverők persze azt is megkérdezhetik, hogy az archetípus születik, vagy lesz? Mert a magyar nő archetípusáról Orbán nem szólt. A formállogika alapján persze a válasz egyszerűnek tűnik: a magyar férfi archetípusa egy magyar gazda és egy magyar gazdasszony frigyéből származik. De azért amíg erről nem hangzik el a legfelsőbb helyről a megerősítés, marad a bizonytalanság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jord
2020. július 12. 15:59
Milyen kár hogy a Fönök nem tévedt be mondjuk egy Űrkutatási Kongresszusra--- De szépen hangzott volna----a magyar férfi archetipusa az asztronauta!!!
atila68
2020. július 12. 09:21
Nem az a baj Tamás, hogy nem érted, hanem, hogy még kérkedsz is vele.
Felvidéki MAGYAR
2020. július 12. 08:01
Bihari! Te minek vettél fel magyar vezetéknevet? Vállald a fajtádat és takarodj a hazádba, de vidd magaddal a népszarát is!
néhai Ch.Pilot
2020. július 11. 23:40
Egy biztos, Bihari. Te nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!