Jogállami mani

2020. július 14. 15:55

Ha kell, a nemzetközi színtéren gazdasági előnyökért kiálló terminátor, máskor a szuverenitás rettenthetetlen védelmezője, és folytathatnánk a nagy államférfiú kiváló tulajdonságainak dicséretét.

2020. július 14. 15:55
Mátyás Győző
168 Óra

„Mérhetetlenül jó érzés tölti el az embert, ha arra gondolhat, hogy a legfőbb orákulum, a haza jótevője, a nép megmentője sokoldalú, változni kész, mindig új arcát megmutató férfiú. Ha kell, a nemzetközi színtéren gazdasági előnyökért kiálló terminátor, (amely előnyöket aztán a nép Mészáros Lőrinc nevű egyede által élvezheti), máskor a szuverenitás rettenthetetlen védelmezője (egyetlen migráns sem lépheti át az országhatárt – egy nem is, csak tízezer, ha letelepedési kötvényt vásárol, offshore számlákat hizlalva ezzel), és folytathatnánk a nagy államférfiú kiváló tulajdonságainak dicséretét. De a mostani nehéz időkben már-már elfeledtük, hogy milyen frenetikus humora is van. Amit most, a péntek reggeli soros (bocs!) interjúban meg is csillogtatott. »Ha összemérem a német jogállamiságot a magyarral, lehet, mi kerülünk ki győztesen«, mondta, és tényleg jót nevettünk ekkora kópéságon.

A kérdés természetesen azért került szóba, mert ismét napirenden van az Európai Unió költségvetésének megszavazása, és a tervezetben sok új elem rejtezett, többek között az is, hogy biztosítékot kerestek arra, hogy a pénzeket ne lehessen csak úgy simán zsebre tenni. Charles Michel, az Európa Tanács elnöke a minap bemutatta a költségvetéshez kapcsolódó javaslatokat, és a plánumban benne foglaltatott, hogy a következő uniós költségvetés (MFF) és a hozzá kapcsolódó helyreállítási alap forrásainak elosztásakor figyelembe vegyék azt, egy tagország mennyire tartja tiszteletben a jogállamiságot és az európai alapértékeket. Ez azzal is fenyegetett, hogy a 7. cikk szerinti eljárásokat is beszámítják az uniós források felhasználásánál, ráadásul a független média védelme is szóba került. Ez volt a helyzet korábban, azóta azonban Michel úr »mérlegelt«, és kicsit felszódázta a tömör nedűt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. július 15. 12:10
De azért még a firkászoknak sem árt tudni, hogy Magyarországot a választópolgárok többsége által megbízott hatalomgyakorlók irányítják és az ilyen mocskos alantas beszéd az ő becsületüket és tisztességüket is mélyen sérti.
makapaka2
2020. július 14. 19:06
SZENNYPORTÁL.
balbako_
2020. július 14. 18:24
Össze vissza beszél. Az összes ballib hazugságot összehordja. Pl. a migráns - munkátlan, hazátlan, agresszív csürhe nem egyenlő a betelepülési kötvényt vásárló vállalkozóval. És a már tényleg baromi unalmas és hazug Mészáros Lőrincezés.
Krupp Skya
2020. július 14. 17:34
Azt hittem cérna vagy, de te tű vagy. Ja és a kurva anyádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!