Igen a nők jobb esélyeire, nem a férfi diszkriminációra

2020. július 10. 10:00

A problémát alulról felfelé, és nem felülről lefelé kell megoldanunk. Interjú.

2020. július 10. 10:00
Friedrich Merz
focus.de

„Ön a nőkkel van Merz úr?

(Kicsi nevet). Szerintem igen.

A kapcsolatát Németország legfontosabb nőjével, Angela Merkellel évek óta feszültnek tekintik ...

Ez igaz. Igazad van, de ez múlt időben helyes.

Amikor másfél évvel ezelőtt Annegret Kramp-Karrenbauer nyert ön ellen a CDU elnöki küzdelmében, sokan úgy érezték, hogy eltávolodott a női szavazóktól, különösen a nők körében. Ön is így érezte? 

Ez nem ennyire egyszerű. Annegret Kramp-Karrenbauert nagy arányban támogatták a nők. De nem kaptam volna meg a szavazatok 48,3 százalékát, ha „csak” a férfiak választottak volna engem.

A CDU most egy nagy változás felé haladhat. A statútumbizottság javasolja, hogy 2025-ig fokozatosan vezessék be az 50%-os női kvótát az Igazgatóság posztjaira. Az Ön pártjában sokan azt remélik, hogy mások rettegnek ettől az ötlettől. És ön?

Én is látom a nyugtalanságot a pártban. A vitafolyamat utolsó része csak most kezdődött el. A döntést decemberben a stuttgarti szövetségi pártkonferencián hozzák meg. Ezt a fontos kérdést tovább nem halaszthatjuk. Biztosítanunk kell, hogy több nő dolgozhasson a  CDU-ban. A problémát alulról felfelé, és nem felülről lefelé kell megoldanunk.”


 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. július 10. 19:34
A Párt ökle ott van mindenhol....:(
egyvilág
2020. július 10. 13:48
Egy írás egyebek mellett a nemek társadalmi helyzetéről, meg hogy hogyan lehet ezt józan módon szemlélni és kezelni: https://egyvilag.hu/temakep/049.shtml#p8
istvanpeter
2020. július 10. 12:53
Na hát, hülyeségben a németek sem adják alább. Ettől kezdve a nemi szervek alapján kezdik osztogatni a pozíciókat, de a pinatulajdonosok előnyt élveznek.
Magyarok Pásztora
2020. július 10. 12:36
Merkelnek pofázz, hazug komcsi patkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!