Fővárosi stopcunami

2020. július 02. 07:39

Karácsony Gergely építés helyett rombol.

2020. július 02. 07:39
Nagy Ottó
Magyar Hírlap

„Az amerikai 101. légideszant-hadosztály 506. ezrede Easy századának világháborút túlélő tagjai közül nagyon sokan helyezkedtek el az építőiparban.

A velük interjúkötet készítő Stephen E. Ambrose szerint azért, mert annyi rombolás és pusztítás után építeni akartak, valamit létrehozni. Nem mellesleg az építés a létfenntartás és a fajfenntartás mellett az ember egyik legősibb ösztöne. Nos, ezzel Karácsony Gergely főpolgármester, úgy tűnik, egyáltalán nem rendelkezik. Rombolással és azzal felérő stopcunamival annál inkább.

Lehet, hogy az első szava is ez volt, igaz, kicsit selypítve, stop, mert amióta megválasztották, a kifejezést előszeretettel alkalmazza, lásd rögtön a stadionstopot. Hogy milyen eredménnyel, persze az nem kétséges, mert a Puskás Aréna megépült, meg is választották szinte rögtön az egyik legszebb ilyen jellegű építménynek, és a közeljövőben három jelentős mérkőzést is játszanak majd benne. De ugyanígy nem jött be Karácsonynak a kézilabda-Európa-bajnokságra építendő stadion és az atlétikai stadion elkaszálása sem, akármennyit stoppolt ellenük, csak megépülnek.

Persze Karácsony nem adta fel, Liget-stopot is hirdetett, próbálva elgáncsolni minden ott folyó építkezést. De ez a stop sem jött be neki, épül a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, nyár végéig elkészül a terepjátszótér és az új sportcentrum is. Ősszel a Kis botanikus kertet, míg év végén a promenádot vehetik birtokukba a látogatók, és lesz egy futópálya is. Főpolgármesterünk nagy bánatára azonban nem szögletes, olyan csak Zuglóban létezik, a kerületben, amit korábban ő vezetett – és épített le. És amelynek romjain most a szocialista Horváth Csaba vitézkedik, de ő sem építő jelleggel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. július 04. 16:54
Kíváncsian várom, hogy mikor jönnek rá, hogy ennek a setét lovagnak éppen az a feladata, hogy romboljon, csoportokat egymásnak ugrasson, anarchiát hozzon létre. Számára egy ilyen írás a legnagyobb dicséretnek számít.
NTLLK
2020. július 02. 13:43
A kártékony szergej azért teszi mindezt, mert lóhalálában próbálja átcsoportosítani a megbízásokat a jól visszacsorgató haveri zsebekbe. Irány a 100 milla!
BőröndÖdön
2020. július 02. 10:10
Cselédsajtó.
Kvasztics Fedor
2020. július 02. 10:04
Az MSZP-SZDSZ kormány Békessi pénzügyminiszter javaslatára Budapest kezelésébe adta a Lánchidat. Felújítás helyett feszültség keltésére használják, Karácsonyt építgetnék ezzel, talán 2022-re, de ez a szerencsétlen mű-ellenálló a kormánnyal szemben inkább röhejes. De lehet, ki akarják provokálni, hogy a kormány újból állami tulajdonba vegye a Lánchidat, hogy aztán lehessen diktatúrázni, Budapest elfoglalásáról beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!