Ezek a baloldali pancserpolitikusok még a bukott Bourbonoknál is rosszabbak

2020. július 25. 08:55

Nem tanultak semmit, viszont minden felejtettek.

2020. július 25. 08:55
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Orbán Viktor valóban elérte azt a nagy győzelmet, amelyért a magyar sajtóban ünneplik, írta a szintén balliberális hamburgi hírmagazin, a Der Spiegel, Németország legbefolyásosabb és legolvasottabb lapja. Magyarország az első nemzetközi reagálások szerint is a győztesek közé sorolható; mintegy hárommilliárd eurós többletforráshoz jut, áll az önmagát »a legmegbízhatóbb magyarországi hírforrásként« reklámozó balliberális budapesti hírmagazin, a HVG EU-csúcsról szóló beszámolójában. Egy hazai – nem kormánypárti! – komoly gazdasági portál, a Portfolio azt írta, »borzalmasan sok EU-pénzt kap« Magyarország, akár felével is nőhet az elkölthető keretünk a következő két évben.

A nemzeti szuverenista, birodalom- és bevándorlásellenes, kereszténydemokrata magyar kormánnyal és vezetőjével nem kifejezetten barátságos – sőt olykor kifejezetten ellenséges – sajtóorgánumok túlnyomó többsége megerősíti azt, ahogy Orbán Viktor közösségi oldalán összegezte kedden a maratoni EU-csúcs eredményét: »Sikerült elérnünk minden célunkat, így nemcsak a lengyelek, de a magyar emberek is boldogok lehetnek ma reggel. Nemcsak egy jó pénzügyi csomagot harcoltunk ki, de sikerült megvédenünk a nemzeteink büszkeségét is.«

Miért idézzük a túloldalról érkező elismerő szavakat? A trójai vezér Aeneas mondja a görög fővezér Agamemnonnak (Shakespeare drámájában): »Mindig veszít fényéből a dicsőség, / Ha a dicső maga terjeszti dicsét; / Csak amit az irígy ellen elismér, / Az száll tisztán, azt emeli a hírszél.« Úgy tűnik, külső irigyeink és elle­neink elismerő hírszele nem csapta meg a honi baloldali pártocskák gyűlölettől süket és vak vezetőit. Orbán ismét hatalmas vereséget szenvedett, mondta Gyurcsányné Dobrev Klára, aki szerint a miniszterelnök gyenge érdekérvényesítő képessége miatt Magyarország »egyetlen fitying« plusztámogatáshoz sem jutott az uniótól. Sok milliárd eurót veszített Magyarország Orbán politikájának köszönhetően, aki nagyságrendekkel kevesebb forrást alkudott ki, mint az utolsó szocialista kormányok, így tromfolt Ujhelyi István. Ők ketten a magyar választók bizalmából igen jól fizetett brüsszelita képviselők, akik ha hazájukat – s nem ellenfeleink érdekeit – képviselnék, akkor nem gagyognának s ragyognának, ha a magyar kormányfő netán tényleg kudarcot vallott volna Brüsszelben. Amely »kudarc« egyébként oly távol van a valóságtól, mint a Cseh Tamás által egykor megénekelt Valóság nevű nagybácsi a botmixeres Cseh Katalintól, aki az Európai Parlamentben megint azt követelte, hogy az EP ellenőrizze a jogállamisági feltételeket és az uniós pénzek kifizetését, nehogy azok a populistákhoz, például Orbán Viktorhoz kerüljenek.

Ezek a baloldali pancserpolitikusok még a bukott Bourbonoknál is rosszabbak – nem tanultak semmit, viszont minden felejtettek. Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen – tanította a zseniális Einstein. A tizennégy éve messze legelutasítottabb hazai politikus, Gyurcsány és rokonai, barátai, üzletfelei újra és újra ugyanazt teszik, s nem értik, miért esnek mindig bele a saját – másnak ásott – vermükbe. Nem csoda, hisz balhitekben hisznek s balga agyukat befonják olyan kényszerképzetek, hogy a múltat végképp el kell törölni, és a világot nemzetközivé tenni, akkor ők, a semmik »minden« lesznek.

Nos, ha fogadni kéne erre, alighanem kevesen adnának akár egyetlen fityinget is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. július 26. 07:56
Sándornak elhiszem...:) :) :)
Palepoli
2020. július 25. 22:45
Nem kellene a jakobinusok történelemértelmezést tovább népszerűsíteni. A Bourbonokkal semmi baj nem volt, összehasonlítva az őket követő terrorral.
olajfa1
2020. július 25. 09:56
Gyurcsány-Dobrev Klán -DK- kivégeztette az INDEX-et, ezért a Gyurcsány-Dobrev Klán -DK- tüntetést szervezett a FIDESZ, és Orbán Viktor ellen... Na ez az igazi és valós komcsi módszer! Ugyanezt a módszert alkalmazták 1956-ban is!!! Akkor is a "belső ellenséggel" számolt le az Apró familia "oszlopos tagja"... hát' ilyen ez a moslék koalíció! Nem elég hogy a moslékot a disznók eszik meg, de most még azt is bebizonyították magukról, hogy EGYMÁST IS FELFALJÁK! Na ilyenek az igazi kommunisták! 1956-ban is ilyenek voltak, meg ma is ugyanaz a módszer! Sőt a személyi KLÁN is ugyan az!!!... Semmi nem változott 1956 óta. Azaz egy valami biztosan, Orbán Viktor nem olyan mint Nagy Imre, mert Orbán sokkal ügyesebben tud politizálni, mert kiismerte az ál-liberálisokat meg az ál-kommunistákat és ismeri az összes aljas cselekedeteiket.
olajfa1
2020. július 25. 09:26
Az ál-libsi fasisztáknak nem tetszik hogy a "liberális Gyurcsányék" kilóra megvették az INDEX-et ezért FIDESZ ellenes tüntetést szerveztek... olyan igazi libsi módon, azaz "AKKOR IS A FIDESZ A HIBÁS"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!