A magyar-lengyel együttműködés szilárd alapokon nyugszik

2020. július 21. 18:39

Igy bizakodva vehetjük fel a küzdelmet bármilyen politikai ellenféllel szemben.

2020. július 21. 18:39
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Hatalmas sikert ért el tegnap Brüsszelben a magyar és a lengyel miniszterelnök, több szempontból is.

Egyrészt az Európai Tanács számos tagállam, az Európai Parlament és a Bizottság, valamint a nemzetközi álcivil hálózatok óriási nyomása dacára hozott olyan döntést, ami gyakorlatilag a magyar és lengyel álláspont átvételét jelenti.

Másrészt sikerült a legnagyobb nemzetközi nyilvánosság előtt megálljt parancsolni a két nemzet becsületét és méltóságát ért folyamatos és nemtelen támadásoknak. Az 1956-os forradalom és a Szolidaritás mozgalom örökösei nincsenek rászorulva arra, hogy mások kioktassák őket a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok fontosságáról.

Mindez természetesen nem sikerülhetett volna a példás magyar-lengyel összefogás és a V4 mintaszerű együttműködése nélkül. Hétfői varsói utam megerősítette azt a meggyőződésemet, hogy a magyar-lengyel együttműködés szilárd alapokon nyugszik. Ez az együttműködés biztos hátteret nyújt ahhoz, hogy bizakodva vehessük fel a küzdelmet bármilyen politikai ellenféllel szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2020. július 22. 10:01
'ORBÁN KISFIÚNAK BIZONYULT, TOTÁLIS VERESÉGET SZENVEDETT, A JOGÁLLAMISÁGHOZ KÖTIK AZ UNIÓS PÉNZEKET.' https://nepszava.us/
pemete jakab
2020. július 21. 23:21
"A magyar-lengyel együttműködés szilárd alapokon nyugszik" Ez a szilárd alap a határtalan korrupció.
koronaszepe
2020. július 21. 22:54
Magyarné az Orbán pártból megint fészbúkozik, ahelyett, hogy dolgozna!
jánosbácsi
2020. július 21. 21:33
Orbán Viktor semmit sem teljesített abból amire kötelezte a parlament ,ennek ellenére megszavazta a költségvetést. Orbánnak le kell mondania! Akkor szavazza meg a hétéves EU költségvetést, ha előtte lezárják az ellenünk folyó 7 es cikkelyes eljárást. A civilnek álcázott szervezetek EU forrásból ne legyenek támogathatóak. Leginkább akkor vétózzon Orbán Viktor, ha az uniós forrásokat politikai feltételekhez akarják kötni jogállamiság címszó alatt, mert ez elfogadhatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!