A holland miniszterelnök nem a magyarokat utálja

2020. július 21. 12:59

Csupán ugyanúgy gyarmatosítóként viselkedik a déli és keleti tagállamokkal szemben, ahogyan tette ezt pénzügyminisztere, a Dijsselbloem nevű csirkefogó a görög adósságválság idején.

2020. július 21. 12:59
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A holland miniszterelnök nem a magyarokat utálja. Csupán ugyanúgy gyarmatosítóként viselkedik a déli és keleti tagállamokkal szemben, ahogyan tette ezt pénzügyminisztere, a Dijsselbloem nevű csirkefogó a görög adósságválság idején. Ez a derék kaviár-baloldali volt az, aki az Eurogroup elnökeként a német bankok akaratával írta felül a görög népakaratot. A »strukturális reformok« a neoliberális tolvajnyelven megszorításokat takarnak – ezt mi is megtanulhattuk már a kilencvenes években. Amikor »strukturális reformokat« követelnek a félperiférián, valójában megszorító politikát kényszerítenek ki: ennek vesztesei a déli és keleti népek, nyertese pedig a pénzszivattyú.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FAbika
2020. július 22. 10:49
Sajnos még mindig nagyon sokan, a választók fele, a Nyugatot vakon imádják, nem képesek elhinni, hogy a felemelkedéshez a saját utunkat kell járni. Schiffer abszolút nem ilyen, ezért nem is illik a mai ellenzékbe. És túl intellektuális ezért nem képes ellenzéki oldalról új embereket tömegesen megszólítani. Viszont nem olyan jó politikus, mint Orbán, ezért ezen az oldalon se tudna igazán sikeres lenni. Egy Dopeman+Schiffer keverék tudna sok nyugatkövetőt megszólítani és nemzeti/lokalista irányba terelni.
Türelem
2020. július 21. 21:03
Nagyon érdekes Daniel Gros német közgazdász álláspontja a hollandokról, semmiképpen sem elismerő.
toef36
2020. július 21. 20:20
Igen - Rutte a volt gyarmatosító hollandok búr-tempoját követi, de már nem Dél-Afrikában, hanem Európában. Itt ugyanis kevés a busman, de neki teljesen mindegy: GYARMATOSÍTÓ TUDATA van...
Pelso j.
2020. július 21. 17:19
Kicsi fideszügynök, most akkor gyarmattartó vagy komcsi?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!