„A holland fickó, a kommunista”

2020. július 20. 20:38

A diplomácia történetében sem páratlan az érzelmi kirohanás.

2020. július 20. 20:38
Kendernay János

„Amikor ezeket a sorokat írom, nem tudhatjuk még, sikerül(t)-e az állam- ás kormányfőknek megállapodniuk a helyreállítási csomagról, illetve az uniós hétéves költségvetési keretösszegekről. Egyet tudhatunk, vita volt, vita van. Nem is kicsi.

A feszültséget jól jelezte, hogy még maga Orbán Viktor is kiállt az újságírók elé, és pár perc alatt sikerült többször egymás után elmondania, hogy a holland kormányfő mennyire gyűlöli (»hate«) őt, meg persze azt is, az »a holland fickó egyébként komcsi«. Mi lehet más, ha nem ért vele egyet, teszem én hozzá. Itthon mi ezt megszoktuk. Hát akkor szokják Brüsszelben is, gondolhatta Orbán. Rajta kívül mindenki komcsi.Szóval a diplomácia történetében sem páratlan az érzelmi kirohanás. De annak mértéke, annak kifejeződése nem a hétköznapi, netán a munka utáni borozás, sörözés alkalmával használt ékes és direkt szavakkal történik. Ha két ország képviselője nyilvánosan azt mondja a másikról, hogy ő gyűlöli, vagy éppen fordítva, az az álmoskönyv szerint tényleg nem jelent jót. Volt, amikor az e fajta civakodások akár háborúhoz is vezettek. Persze most ettől nem kell félnünk. Vagy ki tudja?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. július 21. 11:11
Kendernay, ez ám egy államférfi! Micsoda tárgyalásokat rendezett volna Viktor helyében! Gondolom, szóhoz se jutott volna, mindig foglalt lett volna a szája valami mással.
PTYA
2020. július 21. 07:15
Kendernay elvtárs: Szvsz nem mondta, hogy a holland komcsi, csak a módszer. A "guy" pedig abszolút nem pejorativ. https://www.youtube.com/watch?v=hiploZ9_qq8
NTLLK
2020. július 21. 06:16
Kérdezte valaki ezt a Kendernayt, vagy kicsodát, micsodát? Vagy kicsoda micsodáját?
BőröndÖdön
2020. július 21. 05:53
Egyszerűen tahó a csuti köpcös fickó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!