A Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől

2020. július 27. 17:05

Nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor elvállalta a Városdiplomáciai Akadémia vezetését.

2020. július 27. 17:05
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Budapest tavaly október óta aktív és ambíciózus városdiplomáciát folytat kollégáim, Korányi Dávid és Jávor Benedek vezetésével. Európai városi koalíciót építettünk és közösen lobbizunk közvetlen forrásokért az Európai Uniónál, a Visegrádi Négyek bázisán építjük a nemzetközi nagyvárosok értékalapú Szabad Szövetségét demokráciáink megvédésére, partnerségre törekszünk a Budapesten működő nemzetközi cégekkel, az itt élő expatokkal és a budapesti diaszpórával, tapasztalatokat cserélünk fenntartható közlekedésről, okosvárosról, részvételi költségvetésről testvér- és partnervárosainkkal világszerte, bekapcsolódunk a klímaváltozással foglalkozó városdiplomáciai hálózatok munkájába.

Ahhoz, hogy ez a munka még sok évig folytatódhasson, a Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől. Az Akadémia fogja biztosítani a városdiplomata utánpótlást, egyetemi hallgatók, valamint a közelmúltban végzett diplomások bevezetésével a nemzetközi és városdiplomáciai életbe.

Nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor elvállalta a Városdiplomáciai Akadémia vezetését. Péter egyedülálló külügyi pályája garancia a profi képzésre, egy olyan értékvezérelt fiatal külpolitikai gárda és tudásbázis kialakítására, amely konstruktívan részt vesz a jövőt alakító nagy vitákban és képes nagyfelbontású képet alakítani a körülöttünk zajló eseményekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2020. július 28. 22:14
Vorosdiplomaciai Akademia - na, ez a talalo nev a janicsarkepzotokre.
Google
2020. július 28. 21:19
Kadar koalicios pajtasotok szerint ennek a Balazs Peternek meg a szavazati jogat is el kellene venni, nemhogy fiatalokat oktasson a janicsar kepzotokben. Lesz mit osszefesulni a koaliciotokban, ahol annyi, de annyi szurkeallomany talalkozik vegre a gardamellennyel!
Harangláb
2020. július 28. 18:08
Mikor újítjátok fel már végre azt a hídat bazdmeg?!
Hattori
2020. július 28. 11:58
szerintem karigeri buzi, és van egy bűnronda alibifelesége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!