Vidnyánszky Attila ne avatkozzon be!

2020. június 22. 15:12

Ostorozzák a Színművészeti vezetését.

2020. június 22. 15:12
Bánó András
Hírklikk

„Na végre! Már vártam, mikor fog megszólalni a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság a Színművészeti Egyetem átalakítása ügyében. Noha most kiadott levelükben – amely az Origo-n jelent meg (talán nem véletlenül) – rögtön az elején leírják, hogy nekik semmilyen jogi kompetenciájuk nincs a kérdésben, és az átalakulás jogszabályaiban hivatalos érintettségük sincs, a továbbiakban – ezek szerint, kéretlen prókátorként, mert véleményük azért van – ostorozzák a Színművészeti vezetését a következőkkel:

Siralmasnak tartják az egyetem infrastrukturális állapotát, az épületeket és az előadótermeket. Azt írják, hogy a szakma jelentős többsége (kik is?) régóta alacsony színvonalúnak tartja az egyetem oktatási munkájának minőségét. Szerintük a Színművészeti tudományos munkáját sem az általános elfogadottság, sem az időtállóság nem jellemzi, az iskola nemzetközi tevékenysége és kapcsolatrendszere »folyamatosan gyengül«, és az egyetem végzősei »nem szolgálják ki a magyar kőszínházi hálózatot, amelyet az adófizetők befizetéseiből, közfeladatellátás céljából tart fenn az ország«.

Az is olvasható a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság levelében, hogy az egyetemen »merev és elavult struktúrákhoz ragaszkodva, beszűkült elképzelések mentén oktatnak«, ezek miatt, szerintük elengedhetetlen, hogy a »hazai színházi és filmes felsőfokú képzésben változások történjenek, a felsőoktatási autonómia messzemenő figyelembevételével«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. június 22. 16:00
Bánó András felügyelő tagságával együtt jár a firkásúság? A Fővárosi Önkormányzat erre költi az adózók pénzét?
puszika
2020. június 22. 15:19
Olyan amilyenné tettétek Bánó elvtárs!! Most a Színművészeti Egyetem rendbetétele következik. Látod firkász mennyi trágyát hagytatok magatok után!! EL KELL TAKARÍTANI!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!