Talán így már a BBC riportere is megérti...

2020. június 17. 20:50

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy nem alaptörvény-ellenes a rémhírterjesztéssel kapcsolatos új büntetőjogi szabályozás.

2020. június 17. 20:50
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Talán így már a BBC riportere is megérti... Ma újra alkalmuk nyílt volna a Magyarország elleni hazai- és nemzetközi rágalomhadjárat főszereplőinek (beleértve a média képviselőit is), hogy elnézést kérjenek, amiért a járvány közepén azzal vádolták a magyar kormányt, hogy a védekezés sikerét elősegítő Btk. szigorítással a véleménynyilvánítást és a szabad sajtót kívánja korlátozni. Ma közzétett határozatában az Alkotmánybíróság megállapította, hogy nem alaptörvény-ellenes a rémhírterjesztéssel kapcsolatos új büntetőjogi szabályozás, melyet különleges jogrend idején kell alkalmazni. A Testület azt is kimondta, hogy az új törvény nem sérti a szólásszabadságot, ugyanis csak a közlések szűk körére vonatkozik, kritikus véleményekre nem. A vádakról tehát megint igen gyorsan bebizonyosodott, hogy még igazságmorzsákat sem tartalmaznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. június 18. 20:51
egy fidesz mamelukokkal feltoltott bizottsag megallapitotta... Oriasi.
Menhetten
2020. június 18. 20:01
Havi 300 ezret kap lakhatásra Orbán új minisztere, miközben férje lakásával milliókat keresnek turistákon. https://g7.hu/kozelet/20190628/havi-300-ezret-kap-lakhatasra-orban-uj-minisztere-mikozben-ferje-lakasaval-milliokat-keresnek-turistakon/?fbclid=IwAR0g9S9UVzoyj75CjKmUqoFn_yZwH6dPC42AAKmRwhYrK_J-6S04LDEZd2Y
Emmanuel Goldstein
2020. június 18. 12:24
A kiherélt, fideszesített AB döntése nem mérvadó.
koronaszepe
2020. június 18. 12:00
Tisztelt miniszter asszony! Kattanjon le a fészbúkról, és kezdjen el azzal foglalkozni, amiért alkalmazzuk! Posztok, videók, imázsépítés, dekázgatás, méhészkedés, ezek naponta több órát igénybe vevő foglalatosságok. Mikor tetszik dolgozni? p.s. Izgatottan várjuk a fotókat, magának már nem Veresné a konkurenciája, hanem Sávoltné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!