Problémás a Büntető Törvénykönyv szigorítása

2020. június 23. 08:26

A Rákosi-időket idéző módon vittek be hajnalban ártatlan időseket kihallgatni.

2020. június 23. 08:26
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„A Fidesz-KDNP ma leszavazta a rémhírterjesztés szigorításának eltörlésére vonatkozó javaslatomat! Sokszorosan és súlyosan a problémás a Büntető Törvénykönyv szigorítása. Egyrészről értelmezhetetlen, hogy mit jelent az, hogy valaki egy hírt »elferdítve« állít. Kinek mi az elferdítés? Gondolom, majd Orbán és Kásler eldöntik. Másrészről pontosan tudjuk: ez a szigorítás nem más, mint egy politikai bunkósbot. Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a rendőrség vegzálhassa és megfélemlítse a független sajtót és az Orbán Viktort és kormányát kritizáló embereket.

Meg is lett az eredménye: a Rákosi-időket idéző módon vittek be hajnalban ártatlan időseket kihallgatni, csak azért, mert le merték írni, hogy Kásler embertelen módon hazaküldött súlyos betegeket a kórházból. A Párbeszéd által benyújtott javaslatra az Igazságügyi bizottságban érdemben nem tudtak reagálni. Egy fideszes képviselő annyit mondott, hogy az Alkotmánybíróság rendben találta, tehát ok. Hát, ez az Alkotmánybíróság elég sok mindent rendben talált, aminek köze nincs már a jogállamisághoz. A Párbeszédben folytatjuk a küzdelmet egy szabad és igazságos országért! Nem engedünk a megfélemlítésnek, nem hagyjuk, hogy befogják a szánkat! Megvédjük azokat, akiket szabad véleményük miatt üldöznek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2020. június 23. 22:43
Tímea kedves, még mindig nincs kilátása arra, hogy valahol listára kerüljön? Mert látom, küzd, mint disznó a jégen.
antioxi
2020. június 23. 21:16
Mi az a párbeszéd?
VeJoLa
2020. június 23. 19:44
"Egyrészről értelmezhetetlen, hogy mit jelent az, hogy valaki egy hírt 'elferdítve' állít." Meglepne, ha bármit is értelmezhetőnek tartana, ha észrevenné, hogy ferdén áll, vagy tudná, mi az egyenes!
makapaka2
2020. június 23. 19:10
Ezt a beteg, rikácsoló hisztérikát állítsa már meg valaki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!