Partizán turul

2020. június 30. 15:17

Kiderült, Pokorni Józsefén túl még vagy tucatnyi tömeggyilkos neve szerepel az áldozataiké mellett.

2020. június 30. 15:17
Bihari Tamás
Népszava

„Hónapok óta megy a vita a hegyvidéki önkormányzat által 2006-ban felállított II. világháborús emlékmű, a hírhedtté vált turul miatt. A botrányt az robbantotta ki, hogy Pokorni Zoltán polgármester nagypapája is mint áldozat szerepelt az emlékművön, miközben sajnálatos módon éppen ő és nyilas elvtársai gyilkolták  szakmányban a zsidónak bélyegzett honfitársaikat. Azóta kiderült, Pokorni Józsefén túl még vagy tucatnyi tömeggyilkos neve szerepel az áldozataiké mellett.

Az önkormányzat felkért egy történészekből álló bizottságot, mondjon véleményt az emlékműről. A tudósok azt tanácsolták, bontsák el a turult. A fideszes testület ehelyett, kreatív gondolkodásról tanúságot téve, I. világháborús emlékműként gyönyörködne tovább a turulban. Inkább a Városmajorban építtetnének egy másik II. világháborús emlékművet, amin becsszóra nem lesznek már egy táblára vésve a legyilkoltak és a gyilkosok nevei.

Ezzel a megoldással nemcsak az a baj, hogy a XII. kerület a múlt századelőn még nem létezett mint önálló közigazgatási egység, tehát első világháborús hősi halottai sem igen lehettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. július 02. 19:30
Mi nem problémázunk a hatmillión, ti nem problémáztok a Turulon és általában a magyar jelképeken.
pemete jakab
2020. július 01. 21:44
"Kiderült, Pokorni Józsefén túl még vagy tucatnyi tömeggyilkos neve szerepel az áldozataiké mellett." Magyarországon ez normális. Csak egy példa: Az egykori komcsikból lettek a "rendszerváltók".
kiss.istvan770
2020. július 01. 14:12
Uncsi az 1948 óta tartó komcsi történelem hamisítás!
puszika
2020. június 30. 20:30
Nem mondod Bihari elvtárs! Tényleg ott vannak Rákosi Mátyás,Péter Gábor,Gerő Ernő,Münich Ferenc,Kádár János,Biszku Béla,Apró Antal az Ávh-sok, a pufajkások,a halálra ítélő bírók,közreműködő ügyészek................. nevei is?? Nahát, hogy mik vannak Mert ugye ezek MIND A TE/ti/ SZELLEMI ÖRÖKÖSEITEK!! Gratulálok firkász! Nálatok minden változatlan 2020-ban............is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!