Megtámadjuk a kormányhivatal határozatát

2020. június 10. 13:09

A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják.

2020. június 10. 13:09
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Micsoda semmirekellő szívtelenség ez. Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit? Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával. A csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most – tőlük nyilván nem függetlenül – a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát. Nehéz máshogy olvasni azt a határozatot, amellyel meg akarják tiltani, hogy a saját épületünkben, a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó Városházán alakítsunk ki átmeneti hajléktalanszállót.

A járvány első szakaszában – hála az elkötelezett szociális munkásainknak és a civileknek is – nagyrészt sikerült megóvni a budapesti hajléktalanokat a fertőzéstől. De készülnünk kell a járvány esetleges második szakaszára, és mindent el kell követni azok megvédéséért, akik magukat megvédeni nem tudják. Ehhez szükséges a hajléktalanszállók zsúfoltságát csökkenteni, olyan átmeneti szállást kialakítani, ahol az ellátásuk biztonsággal megoldható. Ilyen lehet a Városházának az a helyisége, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont. A kormányhivatal mondvacsinált indokokkal meg akarja ezt akadályozni. A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban. A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk nem csak a járványtól, de a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. június 12. 16:42
Kamugeri: Tesze-toszaság. Dumageri: Csőd. Ferigeri: Borzalom.
Felvidéki MAGYAR
2020. június 12. 07:05
Stephan leírta, amit én is gondolok! Tökéletes!
Robertoo
2020. június 11. 22:30
emmanuel goldstein név alatt nem a 'gréci' írogat? Majd' mindig ő az első hozzászóló. Mintha itt élne, ezen az oldalon.
Béna Géza
2020. június 11. 16:20
Hé! Ott vannak az elhagyott laktanyák oda kel vinni a hajléktalanokat munkát adni nekik hogy legalább az eltartásukat fedezék aki meg nem akar dolgozni azt tökön kel rúgni hogy húzzanak a jó büdös francba!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!