Hónapok óta várom a választ

2020. június 11. 18:52

Ha Járóka Lívia egy héten belül nem ad tájékoztatást, sikkasztás miatt feljelentem.

2020. június 11. 18:52
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Hónapok óta várom a választ. Ha Járóka Lívia, az Európa Parlament fideszes alelnöke egy héten belül nem ad tájékoztatást 35 millió Ft (100 000 euró) roma támogatás sorsáról, sikkasztás miatt feljelentem.

A képviselő 2014-ben megalapította a Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesületet, aminek egyetlen évben volt 35 milliós bevétele – az államtól kapott támogatást roma gyerekek fociztatására és »tanácsadásra«. Az interneten egyetlen cikken és a fájóan üres Facebook-oldalon kívül semmi nyoma az egyesület munkájának. Viszont a következő évben a képviselő egyszemélyes cége pont ugyanennyi bevételről számolt be. Ha a képviselő más magyarázatot nem ad, akkor csak az történhetett, hogy a „Tehetségmentő Egyesület” számára adott támogatás egy az egyben Járóka magán cégébe vándorolt. Az Egyesület oldalán pedig egy rövid PR videón kívül egyetlen komolyabb esemény látható: 7 roma fiatal focizik az EP udvarán Brüsszelben... A poszt szerint nem politikusokkal játszottak, mert nem volt éppen meleg víz...

Ha Járóka nem tud részletesen elszámolni ezzel a pénzzel, egy kicsit is normális országban azonnal le kellene mondania – nagyon kíváncsi vagyok, hogy a néppárti frakció helyén hagyja-e ebben az esetben.

És persze ebben az esetben érthető, hogy a roma képviselő miért nem szól egy szót sem a Fidesz egyre nyíltabb cigányellenes propagandája ellen?

Ma sajtótájékoztatót tartottam az ügyben, aminek a videóját technikai okok miatt egyelőre nem tudom feltölteni, ide linkelem viszont a korrupcióinfó anyagát és a dokumentumokat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gus Fring
2020. június 14. 10:18
Lukaszokninak ez a fotója a legjobb: mint a hülyegyerek a karácsonyfa előtt...
Menhetten
2020. június 13. 13:00
Kapott 35 millió közpénzt, majd a privát cégének 35 milliós bevétele keletkezett. Könnyen cáfolhatná, hogy bármi törvénytelen történt, de nem válaszolt sem a közérdekű adatigénylésre, sem a sajtókérdésre.
youngboy
2020. június 13. 00:11
Én is, zakkant agyú Szarházy, mikor mész már el a jó fenébe.
tevevanegypupu
2020. június 12. 18:28
Gondolom Gyurcsányé bízta meg..nagyon a bögyében lehet Járóka, hogy szintén alelnök..ezek egyébként nem bánnak kesztyűs kézzel a cigányokkal..Mohácsi Viktória, az mszp-szdsz kormány alatt volt szdsz-es képviselő,mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök..a tatárszentgyörgyi gyilkosságoknál szinte azonnal a helyszínen volt (cigány képviselőnő) és minden látott és hallott..úgy megrémült attól amit ott megtudott,hogy Kanadáig meg sem állt,ésPOLITIKAI menedékjogot kért..és kapott is..ami nagyon furcsa volt,ha meggondoljuk,hogy az szdsz koaliciós partnere volt az mszp-nek..a másik ügy pedig, Gyurcsány cigány származású szóvivőjének, Daróczi Dávidnak öngyilkossága..Gyurcsányt természetesen nagyon letaglózta a hír..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!