Herda

2020. június 10. 08:33

A Fidesz ma már annyira bízik a nemtörődömséggel elegy apátiában, hogy a lehető legmagasabbról tesz a látszatra.

2020. június 10. 08:33
N. Kósa Judit
Népszava

„Meglehet, valóban a Habony-Rogán konzorciumnak van igaza, és a magyar választópolgár tényleg annyira hülye, hogy képtelen egymás mellé tenni két számot. Hiába, hogy egyazon napon megjelenik két hír a – na jó, nem fősodornak számító, de azért korlátozás nélkül hozzáférhető – sajtóban: az egyik szerint 12,4 milliárd forint állami pénz hiányzik a Lánchíd felújításához, a másik értelmében még 11,8 milliárdot adtak erre az évre kormányzati kommunikációra. A magyar választópolgár ebből valóban azt a következtetést vonja le, hogy Karácsony nem pusztán al-kal-mat-lan, de ráadásul el-her-dál-ta?

Meglehet. Ha nem így volna, tíz év óta nem abban élnénk, amiben. De az tényleg elképesztő, hogy a Fidesz ma már annyira bízik a nemtörődömséggel elegy apátiában, hogy a lehető legmagasabbról tesz a látszatra. Ha csak a kedd reggel híreit tesszük egymás mellé, akkor a következő számok ötlenek szembe: a főváros legrégebbi kőhídjának megmentésére megtagadott 12,4 milliárddal szemben idén 14 milliárdot költ az állam motorsportra, jövőre pedig 36-ot fog; a december végéig elkommunikálandó 11,8 milliárd az eddig ugyanerre odaítélt 30-at fejeli meg; 6500 lélegeztetőgépet vett eddig a kormány, ezek egy százalékát sem használják (hála istennek!), de hogy hány tízmilliárdba került mindez, azt hétpecsétes titokként őrzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. június 10. 15:50
Lélegeztetőgépben és stadionban is kérjük a számokat.
OberEnnsinnen
2020. június 10. 14:54
"11,8 milliárdot adtak erre az évre kormányzati kommunikációra." George Soros 26 milliárd dollárt költ az NGO-ira és a Nyílt Társadalom propagálására. A Soros által maffiakormányként gyalázott magyar kormány ellen. Ez 7800 milliárd, forintban. Minden 1 magyar forinttal 7500 Soros-forint áll szemben. Amíg nem áll fenn egyensúly a két oldal között, addig ez az N. Kósa nevezetű Dohány utcai mit akar tulajdonképpen?
catalina9
2020. június 10. 14:40
az egyik szerint 12,4 milliárd forint állami pénz hiányzik a Lánchíd felújításához" ezt ki ígérte, N. Kósa elvtársnő?
catalina9
2020. június 10. 14:38
N. Kósa elvtársnő epeömöl...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!