Ferenc pápa üzenete Bayer Zsolthoz

2020. június 11. 07:34

Letérdel, és megcsókolja a „kibaszott négerek mocskos bakancsát”.

2020. június 11. 07:34
Kácsor Zsolt
Népszava

„Nem szeretném kereszténységből kioktatni a keresztény magyar jobboldal keresztény magyar megmondóembereit – hiszen hogyan is jövök én ahhoz, hogy egy »szerencsétlen, nyomorult, ócska kis proliként« beleszóljak a keresztény magyar emberek dolgába –, de azért azt bizonyára megengedik, hogy felhívjam tisztelt figyelmüket a világ egyik legbefolyásosabb vezetőjének, Ferenc pápának a dél-szudáni látogatására. És arra, hogy ott milyen elképesztő dolgot művelt a tárgyalópartnereivel. Ó, persze, tudom, hogy mióta Ferenc pápa merészelte védelmébe venni azokat a »rohadék, tetves, mocskos migránsokat« – akik a keresztény magyar haza vesztére törnek –, azóta Ferenc pápa kihúzta a gyufát a keresztény magyar jobboldalon. És azóta nem számít ő már tényezőnek, hanem csak egy »migránsokat simogató, elhülyült vénembernek« tartják egyes magyar keresztény jobboldali megmondóemberek.

De talán mégis eljut hozzájuk a pápa dél-szudáni üzenete. A kép ugyanis meglehetősen erős. Mármint az a kép, amelyen Ferenc pápa, ez a migránsokat simogató, elhülyült vénember letérdel, és megcsókolja a »kibaszott négerek mocskos bakancsát«. Értjük persze, hogy Bayer Zsolt azért nyilvánul meg mocskos szájjal, mert rajongva szereti a magyar hazát, és amikor úgy érzi, hogy a rajongva szeretett magyar hazáját a »liberális buzik« megsértik, akkor őneki zsigerileg muszáj mocskos szájjal megvédenie az elmúlt ezeregyszáz évet. Azt is értjük, hogy azt hiszi: a trágárkodás nem az ő sajátja, hanem a korszaké, és ő nem tud mit tenni, neki trágárkodnia kell, hogy »átmenjen az üzenet«.

Ő és a hozzá hasonlók mindig ezzel szoktak védekezni. Hogy – úgymond – át kell ütni az ingerküszöböt, különben »elsikkad a mondanivaló«. Csak azt felejtik el, hogy a mocskolódó, uszító, trágár szavak mögött nincsen semmi. Nincsen semmiféle üzenet, semmiféle mondanivaló, amit érdemes volna a közvélemény tudomására hozni. De nézzék csak a pápát, amint letérdel és megcsókolja a feketék lábát. Abban a pár másodpercben több üzenet van, mint Bayer Zsolt összes eddigi írásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. június 13. 16:14
Ez a Bayert lejárató cikk azért született, mert nem bírjátok megemészteni, hogy Bayer megnyerte a pert Trágárkával szemben?
MayorAnna
2020. június 12. 12:06
A hunok Attilát, az amerikaiak a fegyveres rablót temették aranykoporsóba (PS)
Kandeláber
2020. június 12. 07:51
Nem a bakancsukat, hanem a retkes lábukat csókolgatta, te nagyon hülye.
atila68
2020. június 12. 05:30
II. János Pál. Azóta kirakatemberek kerültek csak pozícióba. Róma is akkor került lejtőre mikor nem vette komolyan és hagyta fellazulni a saját társadalmi berendezkedését. Ott a rossz példa az orrunk előtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!