Antifa és BLM a Kárpát-medencében

2020. június 02. 15:38

Ha nem tetszik az antifa, akkor anti-antifa és nem fasiszta leszel.

2020. június 02. 15:38
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Facebook

„Micsoda szóvarázs ez az »antifa«, nemdebár? Ha nem tetszik amit csinálnak, azonnal fasisztává pozicionáltad magad. Több közéleti személy és portál vállal közösséget most ezzel a csürhével, vagy tesz ki magyar létére fekete és antifa-zászlós (azaz vörös!) képeket.

Tisztázzunk két dolgot: ha nem tetszik az antifa, akkor anti-antifa és nem fasiszta leszel, mert ez már egy mozgalom neve, nem egy politikai vállalásnak. Én nem vagyok fasiszta, de megvetem az antifát. Ne engedjünk a tematizálási szádékuknak! A fekete borító és/vagy profilkép meg hát... Kinek szól? A Népszínház utcai lil' Mugadishunak? Vagy a belvárosban drogot áruló és a Károlyi kertben erőszakoskodóknak? A feketét posztolók java még csak szerecsent sem látott, maximum a YouTube-on (vagy a Belvárosban, mikor füvet vett), de mindenképp mutatni kell, hogy neki itt, a Kárpátok-ölelésében oly fontosak az afroamerikai jogok!

Június negyedikén talán Cseh Katka és a többi nemzetellenes politikus felölti majd a nemzeti gyászt? Felveszik a nemzet keresztjét, vagy fontosabb marad nekik a nyugati helytartóik felé az erényfitogtatás...”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hellminth
2020. június 03. 14:22
Az Antifa, mint brand a progresszív baloldal újabb nyelvi bravúrja. Pont mint a homofóbia: amikor kvázi pszichés betegnek bélyegzik a két férfi közösülésétől ( joggal, hisz nehogy már ők mondják meg mitől lehet és mitől nem szabad )undorodóó állampolgárt. Ezek a nyelvi manőverek nagyon veszélyesek, mert meggyökereznek a köztudatban és befolyásolják a diskurzust.
KötőDániell
2020. június 03. 12:57
nagy hiba ha a kormányzók a csőcselék pártját fogják. Ebből aztán olyan káosz lesz, hogy soha nem tudnak majd békés eszközökkel rendet teremteni
I.E.D.
2020. június 03. 10:56
Antifa az a favágó...:)
C.Dömötör
2020. június 02. 17:36
Az, hogy az elnevezés egy megtévesztés, azt régóta tudjuk. Ignazio Silone ezt előre látta, tudta, hogy a fasiszták mint antifasiszták jönnek vissza, mint ahogy Don Corleone is tudta, hogy kik az árulók. Amerikában sajnos Trump az első, aki felismerte a jelentőségüket. Obama pátyolgatott jó néhány kétes hírű egyesületet. Egy katasztrófa elnök volt, annyi hibát követett el, hogy a hülye Busht is megelőzi, azért ez nem semmi. Most Black Lives Matter-el komoly erőt képviselnek. A felállás mindig ugyanaz, a hatvanas évek óta nem változott, néhány elkényeztetett egyetemista, akik közt sok a zsidó, akik az elméleti, és szervezési részért felelősek. A katonáik pedig azokból kerül ki, akik soha, semmilyen körülmények között sem tudnának valamit elérni. Mert ostobák, képzetlenek, és lusták. A hatvanas évekkel szemben, most sokkal koordináltabb, és hála a segélyeknek, gazdagabb a mozgalom, és van egy nevük, amely sok tizenévest megtéveszt. Egy nagyon jó összefoglaló az amerikai polgárháborúról: https://www.alternativhirek.com/2020/06/polgarhaboru-kezdodhet-el-az-egyesult.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!