A woke-mozgalom tanácsadói

2020. június 22. 09:24

Közegészségügyi szakértők a tudományt a progresszív politika alá rendelték.

2020. június 22. 09:24
Christopher F. Rufo
City Journal

„Amerika ismeretelméleti törésponthoz érkezett. A járvány kitörését követő két hónapban a szakértők ragaszkodtak a tudomány ajánlásainak szigorú követéséhez, még akkor is, ha ennek a gondolkodásnak a következtében emberek milliói vesztették el állásukat, illetve súlyosan korlátozták az alkotmányban rögzített jogokat és a szabad cselekvések körét, mint például a templomba járás, vagy a gyülekezési szabadság. A kormányzók hirtelenjében a »semleges« tudomány végrehajtóiként kezdték el pozícionálni magukat, »tudománytalannak« ítélve a lezárások ellen tiltakozók tömegeinek a véleményét. Mindeközben a közösségi oldalak letiltották a korlátozásellenes csoportokat és cenzúrázni kezdték a szkeptikus felhasználók hozzászólásait.

Mindez a felfogás gyökeresen megváltozott a George Floyd halálát követő tüntetéshullám kitörésekor. Sok közegészségügyi szakember egész egyszerűen megfordította az eddig követett irányt – és elkezdték alárendelni a tudomány szempontjait az aktivista politikának. Ugyanazok az orvosok és ápolónők, akik eddig a templomba járók megszégyenítését tartották az egyik legfontosabb feladatuknak, egyik napról a másikra petíciókat kezdtek el kibocsátani a Black Lives Matter mozgalom támogatására és tüntetők tízezreivel vonultak az utcákon. A rasszizmust közegészségügyi fenyegetésnek minősítették és azzal magyarázták a részvételüket az utcai demonstrációkon, hogy a Covid-19 a kevésbé rossz a két gyilkos vírus közül. Más szavakkal: a közegészségügyiek elutasították a tudományt, hogy a progresszív politikának kedvezzenek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 22. 14:03
A rasszizmus ugyanúgy veszélyezteti a közrendet, mint a vírus. De míg a vírusveszély egy idő után tetőzik és lecseng, a rasszizmus tartósan velünk él, ezért mindenkinek kötelessége a vele szembeni fellépés.
nemecsekerno_007
2020. június 22. 13:56
30 évvel a mi rendszerváltásunk után, az USA-ban szobrokat döntögetnek. Én csak egy kávét kérek.
kovászos cipó
2020. június 22. 11:17
Mar el is kezdodott: a kerek visszafordul. Ujra exponencialisan novekszik a fertozottek szama az USA-ban. Engem mondjuk nem zavar, tuntetgessenek csak. Ha feher, ha fekete, hulljon a fergese. Es ha a redneck-ek megelegelik, meg jobban fog hullani. Chaz, a mintakommuna letezese es undorito pusztulasa jo kis lombikproba.
puszika
2020. június 22. 11:12
Akik nem élték meg a valós kommunizmust azok soha nem fogják tudni,hogyan kell helytállni nehéz helyzetekben! SEM SZAKMAI,SEM POLITIKAI MEGGYŐZŐDÉSRŐL NEM BESZÉLHETÜNK MERT A GŐGÖS NYUGAT OLYAN MINT A SZÉLKAKAS! MINDIG ARRA FORDUL AMERRŐL A PASSZÁTSZELEK FÚJNAK!! EZÉRT IDŐRŐL IDŐRE /egyre gyakrabban/SZELLEMI ÉS MORÁLIS VÁLSÁGBA KERGETI ÖNMAGÁT!! Ez pedig a a nagyon súlyos zavar jele. A szabadság nem ez! Ez a kristálytiszta rombolás!!!!! Már csak azt kellene tudni mi is a céljuk? De erre senki nem ad egzakt választ.de nem azért mert nem akar...... ... hanem azért mert NEM TUD!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!