A lakhatásról

2020. június 25. 07:48

Évente több mint 3 ezer család kerül az utcára.

2020. június 25. 07:48
Szél Bernadett
Facebook

„A lakhatás számomra alapvető jog, és az államnak kiterjedt bérlakás-rendszerrel kellene biztosítania az olcsó, mindenki számára hozzáférhető, és elegendő számban rendelkezésre álló bérlakásokat. Tarthatatlan, hogy miközben évente több mint 3 ezer család kerül az utcára, az állami és önkormányzati bérlakások hiánya miatt nincs megoldva a rászoruló családok lakhatása. Korábban javaslatot nyújtottunk be A Város Mindenkiével közösen a minimum minimumáért, hogy a gyermekes családokat ne lehessen utcára tenni alternatív elhelyezés nélkül – de a Fidesz a családok évében ezt is leszavazta.

Bűn, hogy 10 éve vannak kormányon, de nem voltak képesek fellépni a lakhatási válság ellen. Számtalan javaslatot tettünk már le az asztalra civilekkel közösen: javasoltuk Állami Bérlakás Alap felállítását a költségvetésben, lakásügynökségek létrehozását, az önkormányzati bérlakás-felújítások áfacsökkentését, albérleti reformot, lakossági energiahatékonysági programot, energiaszegénység elleni fellépést, lakásfenntartási támogatást, és még sok minden mást, de ők nem arra használják a hatalmukat, hogy az embereken segítsenek. Én viszont nem adom fel: tennünk kell az embertelen kilakoltatások gyakorlata ellen és a méltó lakhatásért!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Misi63
2020. június 27. 17:01
Buta liba.
bagira
2020. június 26. 03:41
Kiderült, hogy a baloldali kamuvideó ügyében az azt megrendelő MSZP-n belül valójában nem is volt semmilyen érdemi vizsgálat. Miután a nem baloldali sajtó kérdéseire Tóth Bertalan pártelnök és emberei hetek óta nem válaszolnak, most a baloldal elsőszámú propagandalapjában, az Indexben íratták meg, hogy a vizsgálat már rég lezárult. Csakhogy ennek időpontjául éppen azt a napot adták meg, amikor állítólag elkezdődött - vagyis nyilvánvaló, hogy nem volt valódi vizsgálat. Ezt az is bizonyítja, hogy senkit nem találtak felelősnek. Ez nem meglepő, hiszen a videó közlését Tóth Bertalan pártelnök hagyta jóvá - vagyis, saját magát kellett volna megbüntetnie. Az, hogy semmilyen következménye nem lett a botránynak, azt igazolja, hogy az MSZP-ben tudtak arról, hogy a baloldali kamuvideó főszereplője hazudik.
néhai Ch.Pilot
2020. június 25. 23:02
"Évente több mint 3 ezer család kerül az utcára." Igen? És mióta? Hátha már én is az utcán vagyok, csak nem tudok róla :-D
borsika
2020. június 25. 19:48
Bizonyára vannak tragédiák is a kilakoltatások körül, de elég egyszerű a helyzetet megfordítani. Meg kell venni az elárverezett lakásokat, és az addig benne lakóknak ingyenes lakhatást biztosítani. Nemsokára jön az alanyi jogon járó alapjövedelem is, ha Klárifáriék ráérnek két világmegváltás között. Ja, hogy ehhez pénz kell? Akkor várjál, duplázzuk meg mindenki fizetését, és töröljük el az adókat. Kábé ilyen okos ez a VégbélSzél Bernadett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!