A koldulás etológiája

2020. június 02. 16:43

Elég volt kitenni a számlaszámát és Orbánbasi diktatúráját emlegetni.

2020. június 02. 16:43
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Olvasom, hogy a falra mászó és dudálós Hadházy lódoktor pénzt gyűjtött a szabálysértési bírság kifizetésére a híveitől, méghozzá oly sikerrel, hogy valami 8 millió forint gyűlt össze a nemes célra. Vajon miért van az, hogy a jeles státuszférfiú oly alázatos és megható könyörgéssel kinyújtott bankszámlaszáma ellenállhatatlan adakozásra kényszeríti a közönség egy részét?

Feljegyezték a főemlősök etológiájával foglalkozó kutatók, hogy a majmoknak van egy könyörgő kéztartása, mellyel élelmet koldulnak egy másik majomtól. Ennek a kiszemelt kényszeradományozó nem tud ellenállni és odaadja a kért ennivalót. Azt is följegyezték, hogy ezután az adományozó majom időnként dührohamot kap és saját fejét veri, amiért olyan hülye volt, hogy a finom falatoktól megvált. De akkor már hiába.

Olvasom, hogy a falra mászó és dudálós Hadházy lódoktor pénzt gyűjtött a szabálysértési bírság kifizetésére a híveitől, méghozzá oly sikerrel, hogy valami 8 millió forint gyűlt össze a nemes célra. 8 millió forint sok pénz, például nagyjából 75 havi, azaz 6 és egynegyed évi nettó minimálbér, amiért hat évig minden reggel fel kell kelni és dolgozni legalább nyolc órát. (Elnézést a sok számért!) Ehhez képest a nagyszerű állatgyógyásznak még csak ki sem kellett állnia a forgalmas utcára, a lábánál kalappal, benne a beetetésre szánt kétszázasokkal, nyakában megható táblával: »Szegény nyomorult országgyűlési képviselő vagyok, alig milliós havi fizetéssel; adakozzatok!« Elég volt kitenni a számlaszámát és Orbánbasi diktatúráját emlegetni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat.OS
2020. június 03. 01:00
És hogy siratták magukat, hogy szegény szerencsétleneknek ilyen meg olyan sok pénz kell fizetni. Nagyon tudatosan belekalkulálták ezt az összeget a médiahackbe. Megért párszázezer forintot, összesen talán 1-1.5 milliót, hogy bekerüljenek a médiába, és a nagy médiumokba. Tiszta sor volt, hogy adományokból, gondolom, mikroadományokból, hogy a finanszírozó ne váljon láthatóvá, összejön az a kis pénz. Ennél jóval durvább összegek összejöttek secperc alatt, pl Juhászék valami 250 milliós tartozása. De azért végigsiratták magukat a közösségi médiában is, hogy szegény csóró aktivistáiknak százezer forintokat kell most kipengetniük. Nem lepődnék meg, ha ilyen demókra lenne keret a Soros univerzumban.
Bell & Sebastian
2020. június 02. 23:44
Ki az a barom, aki önszántából ad pénzt ilyen szemfényvesztésre? Nem úgy van ez, hogy a Párt kifizeti a fekete kasszából, oszt gyártanak hozzá egy ilyen fedősztorit. Kétségtelenül hálás téma gyökér politikus gyökeret ekézni, színikritikát írni az egyik legcsapnivalóbb táncos-komikusról, akinek annyi jutott, hogy fényével, bár sötétet írni valóbb lenne, magához vonzza a gójlepkék örvényét. Ezzel szemben a Valóság Ha bármely oldali politicus épít valamit az anyósa nevére, kifejezetten követelmény a számla nélküli elszámolás pénzes bőröndből és gyors felejtés. Legutóbb egy egy olyan építkezést láttam, amit az állam bőkezűen segít és a legmagyarabb bóthálózat két kocsisához köthető. Bármely szakhatóság heteket tölthetne ott el a szabálytalanságok listázásával, ám a tényleges munkát elvégző alvállalkozóikat ők is szaré-húgyé fogadják föl, mégsem fizetik rendesen. Ingyen pénzből nem szívesen adunk másnak! -lehet a központi vezérlőelv. Nyolc milliót megdallni kötelesség, milliárdokról hallgatni bűn. Kit mi zavar jobban? Egy lódoktor média által percről-percre dokumentált ámokfutása vagy a szabadságszerető Rózsa Sándor köztörvényes bűnöző bandájának lótolvajlása? Aki Kufstein vára körbástyája egyik tortaszelet-cellájában fejezte be földi pályafutását, közismert magyar felforgatókkal társbérletben, akikről mi még utcákat nevezünk el. És ami a legmegdöbbentőbb, maguk az osztrákok tagadják meg a múltuk e sötét fejezetét. Hogy valaha lecsuktak egy rablógyilkos ló- és marhatolvajt, tucatnyi szabadkőművessel és jakobinussal együtt. Mert manapság már nem teszik.
KötőDániell
2020. június 02. 21:24
Én simán elhiszem. Ha képesek voltak pénzt gyűjteni Izaura felszabadítására és Eszmeralda szemműtétjére, akkor pont ide nem adnak pénzt?
Kristály
2020. június 02. 21:14
A koporsoba potoltam volna .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!