1 Floyd = 100 ölelés

2020. június 14. 07:39

És dolgozni ki fog?

2020. június 14. 07:39
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„»Capitol Hill-i Autonóm Zóna«. Ugye milyen menő? Amikor gyerekkoromban államalapítósdit játszottunk, ilyen frankó név nem jutott eszünkbe. Ez annyira vagányul hangzik, hogy még zenekarnévnek is elmenne. Ha az ember már kinő a játszótéren államalakítósdiból, mikor is bottal vonalakat húzgál a homokba, és körbekeríti a mászókát, majd kijelenti: Sitpi-stopi, ez az én erődöm, a Capitol Hill-i Autonóm Zóna, utána felhasználhatja tizenévesen együttes névnek is.

»Autonóm Zóna«. Ez olyan anarcho-punk, a Zóna meg lehetne, mondjuk thrash metal. Francba, miket hagytunk ki.

»A tüntetők élve a lehetőséggel, a rendőrségi barikádokkal körülvett városrészt azokkal megvédve létrehozták a CHAZ-t, az őrs feliratát kijavítva a „nép tulajdonára” egy egyenlőség alapú, igazságos önkormányzásba kezdtek.«

Az egyelőség az nagyon fontos. Meg az, hogy igazságos. Ha az ember lopkodja a közvagyont, akkor mindenképp igazságosan tegye, és egyelőség alapúan. Egyébként nem ér fabatkát se. De azért azokra a versekre kíváncsi lennék. Biztosan gyönyörűek, mint a bedeszkázott ablakok. Utópia szép.

»A rendőrség mentes társadalmi kísérlet egyelőre sikeresnek látszik. A parkokban és az utcákon beszédeket mondanak, verseket olvasnak, koncerteket tartanak, a gyerekek krétarajzokkal díszítik az utcát. Kedden este egy ingyenes filmvetítés keretében Ava DuVernay „13th” című dokumentumfilmjét vetítették, ami az afro-amerikaik és az igazságszolgáltatás kapcsolatáról szól.«

»Egyelőre sikeresnek látszik« – Két nap után még nem omlott össze a hippinéptribün?

Én sajnos nem vagyok eléggé egyenlőségpárti, ezért kissé szkeptikus vagyok. Nincs rendőrség, de az emberi természet marad.

Aggódok azokért a vétlen egyszerű emberekért, akik csak élnek és bajban vannak.

Hány embertől veszik el a mobilját? Este 6 után lányok nem mennek majd az utcára?

Pedig olyan szépek ezek a mondatok. »Az oroszlán füvet eszik«. Ezt nem írták le, de írhatták volna. Javaslom, hogy legközelebb üssenek fel egy Jehova tanúi kiadványt, és másoljanak ki pár mondatot. Ott vannak ilyen bárgyúságok.

Már épp írni akartam, hogy Utópia lakói – akarom mondani a Capitol Hill-i Autonóm Zóna – akkor lesznek szarban, ha elfogy az ingyen kaja, amikor elém került egy hír.

Már el is fogyott. És a twitteren kunyerálnak. Vega ételt, nem akármit. Hozzanak nekik, vigyenek, segítsenek, lássák őket el, mert mi lesz így az egyenlőséggel, és a rendőrségmentes világgal?

Érdeklődnék, mi lesz a mini állam pénze? 1 Floyd?

Én a következőt javasolnám: 1 Floyd = 100 ölelés. Mert szeretettel és megértéssel fognak fizetni egymásnak. Ez a vatikáni valuta haladó verziója.

És most, kedves utópisták, a végén egy halk kérdést még engedjetek meg:

És dolgozni ki fog?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pecás
2020. június 15. 13:51
https://www.youtube.com/watch?v=PEoobJEi73E
Agricola
2020. június 15. 10:00
És dolgozni ki fog? Ha teljes lesz a győzelmük. Majd sok millió politikai fogoly a kényszermunka táborokban, mint Sztálin elvtárs idejében!
Pelso j.
2020. június 15. 04:50
fghjk
kaltran
2020. június 14. 22:55
Megmondom ki fog dolgozni. Marx Károly. A kábszerelosztóban. Az is munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!