Vírus-virtus

2020. május 18. 13:55

Az, hogy Magyarországon nem kellett lopva tömegsírba lökni a holtakat, valójában a vak szerencsének köszönhető.

2020. május 18. 13:55
Szalai Anna
Népszava

„A vírus nem bírt a magyar virtussal. Ahogy itt fogadtuk, arra nem volt felkészülve. Nem is lehetett. A migránsharcokon edződött Orbán-kormány rögtön tudta, mi a helyes irány. A vírustámadás után egy héttel megszületett a felhatalmazási törvény, majd Semjén salátája, benne a Liget-projekt folytatását segítő passzus, a nemváltás tiltása, kastélyok egyházi tulajdonba adása. Csupa vírustántorító intézkedés. De a járvány csak duzzadt, így bevetették a különleges gazdasági övezeteket. Lévén a gödi akkumulátorgyár, s főként az ott fizetett iparűzési adója köztudottan tenyésztelepe a vírusnak. Katonák jelentek meg a fontos cégeknél, és ha már ott voltak, akkor államosítottak. Kiosztottak néhány milliárdot atlétikai stadionra, vadászkiállításra, Budapest-Belgrád vasútvonalra, cserébe a működésük határára szorították az önkormányzatokat a védekezési sarccal.

A vírus megrettent az Orbán-kormány tettrekészségétől, a világ legnagyobb számítógépeit lealázó gyors reakcióidőtől, a zseniális helyzetelemzéstől. Mert a koronavírus osztályon a baráti építőipari vállalkozótól kért két műanyagfóliából, maradék gipszkartonból eszkábált átlag covidosztályos zsilipkapun aligha akadhatott fenn. Nem sok ellenállásba ütközött a Kínából repülőgépkaravánnal érkező, első mozdulatra szakadó szájmaszkokon és gumikesztyűkön sem. Aligha fékezték a terjedését a gyakorta védőfelszerelés és pontos vezetői utasítások nélkül megnyíló koronavírusos osztályok. Az sem gátolhatta, hogy a vélt fertőzötteket 4-6 ágyas kórtermekbe zárták a teszteredményig, hadd fertőzzék egymást addig is. Igaz, a folyosó végi közös fürdő sem az izoláció magasiskolája. Aligha akadályozta a betegek különféle fekvőbeteg intézmények, szociális otthonok közötti, mindenféle teszt nélküli adogatása. Mert az drága és csak a megtévesztésre jó a fővárosi védekezést irányító operatív törzs vezetője szerint.

Az orvosok egy részét a halasztható kezelések és műtétek okán kényszerpihenőre küldték, közben egy szakorvosjelöltet rángattak be a legsúlyosabb gócponttá váló fővárosi idősotthonba orvoshiány miatt. Bár a külföldi példák egyértelműen jelezték az intézmények súlyos veszélyeztetettségét, semmit sem tettek a lakók védelmére. Magukra hagyták őket, és csak a halottszámláláskor jelentek meg mutogatva. A politika játszmák és árulások sorozata. De az, amit a kormány tett és nem tett a járvány idején a teljes felhatalmazás birtokában, több ennél. Cserbenhagyás. Az, hogy Magyarországon nem kellett lopva tömegsírba lökni a holtakat, valójában a vak szerencsének, rejtett tömeges immunitásnak vagy valami nem ismert oknak köszönhető. Orbán szerint az első csatát megnyertük. Csak abban bízhatunk, hogy a háború elmarad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. május 20. 23:59
Vegyük úgy, hogy igaz (pedig, dehogy igaz, ha ballib kormány lett volna, követtük volna a liberális Svédországot a hullahegyeivel) . Vegyük mégis úgy, de akkor emlékezzünk a mondásra: "a jó kapusnak van szerencsére". Valószínűleg a jó kormánynak is (legalább is jobb, mint amilyet a moslékkoalíció adna).
egyvilág
2020. május 19. 14:32
Egy igen alapos és pártatlan áttekintése a koronavírus helyzetnek, politikai és gazdasági vetületeinek és a közállapotoknak: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet
ujujuj
2020. május 19. 10:04
Fortyog a keserűségtől, hogy nem pusztította ki az országot a koronavírus, és az emberek nem akarják megbuktatni a zorbánt. :D És mindez alátámasztva hajuknál fogva előrángatott "érvekkel" szigorúan nem kibontva az igazság részleteit. Kétségbe vannak esve a liburnyákok. A kismalac akkor jó, ha visítozik. Ez zene füleimnek. Még sok ilyet!
Ezekiel2517
2020. május 18. 23:54
És ezért a szar,semmirevaló cikkért fizetett valami idióta ??? A még idiótább pedig fizetett,hogy elolvashassa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!