Orbán Viktor gyáva

2020. május 13. 11:32

Úgy tűnik, a felhatalmazási törvényt már nem meri, nem tudja a miniszterelnök személyesen védelmezni.

2020. május 13. 11:32
Donáth Anna
Facebook

„A magyar jogállamiságról, külön is az úgynevezett felhatalmazási törvényről fogunk vitázni az Európai Parlament holnapi ülésén. Orbán Viktor tíz éve rombolja a jogállamot. Ezzel a törvénnyel pedig megteremtette egy rendeleti kormányzás lehetőségét is, teljhatalmat szavaztatva magának. Márpedig ez pont olyan önkény, ami ellen az Európai Unió létrejött.

Az orbáni bátorság azonban most belföldre korlátozódik. Csak az állami rádió mikrofonállványával »beszélgetve«, saját propagandáján keresztül, megjátszott kórházi jelenetekkel üzen. Innen kiáltozik a miniszterelnök Brüsszel irányába. Pedig David Sassoli, az Európai Parlament elnöke már megüzente: várják Orbán Viktort is a vitán.

Hiszen ez a szokás, így történt ez a médiatörvény, az alaptörvény és a Sargentini-jelentés vitájában is. Úgy tűnik, a felhatalmazási törvényt már nem meri, nem tudja a miniszterelnök személyesen védelmezni. Orbán Viktor gyáva. Tudja, hogy pontosan a felhatalmazási törvényhez vezető út, a jogállam következetes lebontása miatt indult a 7. cikk szerinti eljárás. Tudja, hogy a következő uniós költségvetésben nyoma lesz annak, amit az EU-forrásokat felhasználva az európai értékekkel művelt.

A magángépekkel türk rokonokhoz, baráti diktátorokhoz repkedő, kórházakban turistaként tébláboló miniszterelnök valamiért pont a legfontosabb vitára nem indul el. Nem mer. Orbán Viktor gyáván viselkedik. Ha így van, megvitatjuk nélküle – és majd emlékszünk erre, amikor legközelebb a sorsáról szavazhatunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. május 14. 06:44
Gyáva az apád hóttkóros, zsidó, metélt fasza!
Jessy
2020. május 14. 06:29
Undorító trágyadombon nevelkedett psihopata sarjadék ez a donath anna.
yes_we_can
2020. május 14. 00:57
Anyád viszont nagyon bátor volt,hogy bevállalt téged.
útonjáró
2020. május 14. 00:30
hazudik egy bolsi... nagy "csoda"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!