Mitől félnek a németek és a többi nyugati liberálisok?

2020. május 09. 21:31

Nehogy már bárki eltérhessen a liberálisok véleményétől. Mert azt nem úszná meg szárazon.

2020. május 09. 21:31
Schmidt Mária
Facebook

„A liberális demokrácia, aminek univerzális érvényességéről és kizárólagosságáról minden német megmondóember meg van győződve, a mai nappal egy új szakaszához ért. Mostantól a német politikai elit, benne a kormány tagjai már tudományos igazságok kihirdetésére is hivatottak, vagyis az eddig a történelemtudomány illetékességébe tartozó kérdésekről is ők döntenek. Nemrég Putyin is próbálkozott hasonlóval, amin nincs mit csodálkozni, mert ő autokrata, sőt diktátor, azért is nyilatkozott meg ország-világ felháborodására a Hitler-Sztálin paktummal kapcsolatban. De a liberális demokraták persze más megítélés alá esnek. Így Heiko Maas külügyminiszter is, aki leszögezte: »Minden felelősség Németországot terheli a II. világháborúért és a holokausztért. Aki ezt kétségbe vonja és más népeket is bűnösnek tart, az az áldozatok emlékét sérti meg.«  – Ennyi, a Facebook-cenzúra iránt elkötelezett Heiko Maas és a müncheni legújabbkori történelem intézetének vezetője, Andreas Wirsching közös írása szerint. Kivételesen osztom az Index újságírójának megállapítását, miszerint mindez »a történelmi szembenézés újabb szintjét jelenti«. Most dőltem hátra, és kértem egy kávét. Várom a Szabadság téri német megszállás áldozataira emlékező szoborcsoport ellen tiltakozók, benne a német hivatalosságok és magyar szekértolóik, valamint a magyar és a világ liberálisainak szűnni nem akaró sajtóhadjárataiba tömörült képviselőit, hogy engesztelő bocsánatkérésüket mielőbb nyilvánítsák ki. Különösen azok, akik holmi magyar felelősséget pedzegettek. Egyikük még odáig is elment, hogy Horthy kárára Hitlert mentegette. Most már hivatalos: aki más népeket is bűnösnek tart, az az áldozatok emlékét sérti meg.

A háború kezdete sem köthető máshoz, mint a Lengyelország elleni német támadáshoz – mondta a nagytudású német külügyminiszter. Maas ezzel válaszolt azoknak is, akik a Molotov-Ribbentrop-paktumot így a Lengyelország felosztásából részesülő Szovjetuniót is felelőssé tenné. Hogy egy jónevű tudományos intézet vezetője miért adja ehhez a nevét, arról mindenki, aki a diktatúrákban edződött, regényeket tudna mesélni. Nem irigylem német kollegáimat! Eddig sem volt könnyű arrafelé szembe menni a balos fősodorral (Historikerstreit), innentől azonban még nehezebb lesz.

A II. világháború kitörése óta több mint 8 évtized telt el. Mitől félnek a németek és a többi nyugati liberálisok? Hogy még mindig sok a homály, hogy még mindig nem tudunk róla mindent? Esetleg megnyílnak azok a levéltárak is, amik még mindig zárva vannak? A holokausztot a szólásszabadság tilalmával, büntetőjogi védelem alá helyezték. Most a II. világháború jön? Esetleg az egész huszadik század? Hiszen sokak szerint a II. világháború az elsőből következett, annak a folytatása volt. Mások szerint a Távol-Keleten kezdődött. Fúj! Micsoda gondolatbűnök!

Nehogy már bárki eltérhessen a liberálisok véleményétől. Mert azt nem úszná meg szárazon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. május 11. 11:59
Én eddig úgy tudtam, hogy a történelmet a győztesek írják. Melyik ország külügyminisztere is Maas?
Bell & Sebastian
2020. május 10. 23:37
Egy ország politizálása azóta nem a Nép kívánságműsora, magyarán: manipulálják a gondolkodást és választásokat, mióta Adolffal megjártak a demokraták.
catalina9
2020. május 10. 14:13
Így Heiko Maas külügyminiszter is, aki leszögezte: Minden felelősség Németországot terheli a II. világháborúért és a holokausztért. " na majd a sekélymagyar történészpáros, Karsai-Ungváry elmagyarázza, hogy ezt nem így kell érteni...
istvanpeter
2020. május 10. 11:38
Az első világháború folytatásaként, a második világháború már gyakorlatilag a nemzetállamok teljes szétveréséért és egy, az abszolút függőségre épülő világbirodalom és a totális világuralom megteremtéséért zajlott, amit mindkét oldalon a demokrácia és a szabadság meséjével lepleztek. A háttérhatalom az általa létrehozott és támogatott két igen erős küzdő felet küldött a harcba, amelyek aztán iszonyatos rombolásban és gyilkosságtömegben jelenítették meg az emberi élet teljes kilátástalanságát és értelmetlenségét. A második világháború eredményeképpen ugyan egy kézbe került a világ feletti felügyeleti jog és lehetőség, de a kommunista béketábor létrejötte és kiszélesítése jelentősen megosztotta a világhatalmat és a befolyási övezeteket, s mindez az internacionalizmusban és a globalizmusban is kifejeződött. Ezek figyelembe vételével, a háttérhatalom úgy döntött, hogy a kommunizmust törli a világuralmi eszköztárból és csak a globalizmus kiterjesztésére és megszilárdításra koncentrál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!