Mindenki úgy ünnepel, ahogy tud

2020. május 04. 12:28

Egyesek fegyverekkel masíroznak, mások az igazságtalanságok ellen harcolnak.

2020. május 04. 12:28
Kemény Bence
Mérce

„A mások életét veszélyeztető szabadság.

»A munka szabadságának és az emberi szolidaritásnak ünnepe.« Május elsején az amerikai kiskereskedők (kistőkések) és jobboldali barátaik történelmi tettre készültek: a szabadság megünneplésére. Ez a szabadság kiterjed arra is, hogy mások (»essential workers«) életét saját profitjuk érdekében veszélyeztessék.

Mert amikor ezek a csoportok, vagy épp Elon Musk azt követelik, hogy »azonnal szabadítsák fel Amerikát«, nyilván nem arra gondolnak, hogy mekkora igazságtalanság, mikor tömegeknek kell abban a rendszerben dolgozniuk, amely végső soron – az elégtelen védőfelszerelés és a rossz körülmények miatt – megölheti őket.

Az érdekli őket, mikor indulnak újra a gyártósorok, fodrászatok, gyorséttermek, ahol általában szakszervezeti védettség nélküli munkásaik robotolhatnak. Mert a »gazdaság nem engedheti meg« ezt a kiesést magának, a »vállalkozások veszélyben vannak«.
Amikor a munkások kerülnek bajba, mert tartalékaik elfogynak, akkor »lusták« és »rövidlátók«, amikor a vállalatok és bankok tartalékai fogynak el, az nemzeti tragédia.

Miközben New Yorkban arról megy a vita, mi számít tömegsírnak, a jobboldali halálkultusz vajákos emberei azon matekoznak, milyen következményei lennének a gazdaság korai újranyitásának. Hány ember halála érné meg, ha cserébe 15 helyett csak 10 százalékkal csökken a GDP?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. május 05. 10:48
"a jobboldali halálkultusz vajákos emberei" Kemény vagy, mint Tarzan sarka. Mehetsz a pénztárhoz. Ostoba gyökér.
u.cserkész
2020. május 05. 09:05
"Egyesek fegyverekkel masíroznak, mások az igazságtalanságok ellen harcolnak." A francba, én meg azt hittem, vége van a világháborúnak. Csak-csak elő kell vennem az AK-t a biztonság kedvéért.
balbako_
2020. május 05. 02:01
És a balliberális "életkultusz" miben nyilvánul meg? Az abortuszban?
Libraman
2020. május 04. 15:22
Fiatal, tökbuta és tehetségtelen, de cserébe ellenszenvesen íráskényszeres "férfiak" és "nők" gyűjtóhelye ez a Mérce! Valahol a mellékehelyiség lefolyójának közelében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!