Milyen lenne a helyes válságkezelő politika?

2020. május 21. 08:23

Orbán Viktor „válságkezelése” inkább fokozta a problémákat, semmint mérsékelte volna azokat.

2020. május 21. 08:23
Gyenge Dániel
Neokohn

„Szükség van-e egyáltalán állam által létrehozott központi jegybankra? A válságot előidéző tényező maga a kormányzat, mely a központosított bankrendszeren keresztül kényszeríti pénzrendszerét a gazdaságra.

A legfontosabb kérdés, ami a gazdaság szereplőit leginkább foglalkoztathatja, a munkavállalókat éppúgy, mint a munkaadókat, hogy a jelenlegi vírusválságból, a példátlanul súlyos recesszióból hogyan, milyen módon fognak kilábalni az érintett országok, és ezen országok gazdasági és pénzügyi rendszerei. A kérdés persze nem csak a gazdasági élet szereplőit érinti, hanem az egész társadalmat és a jövőnket is.

A kormányzatok ilyenkor olyan hatalommal ruházzák fel magukat, mely által nem csupán a jelen társadalmának sorsát döntik el, hanem a jövő generációinak sorsát is. Azonban mielőtt ezt szükségszerűnek és teljesen természetesnek vélnénk, szögezzük le, hogy ezt korántsem tekinthetjük pozitív ténynek, sokkal inkább aggodalomra adhat okot az egyszerű alkalmazottak, vállalkozók, gazdálkodók számára.

Ahogy azt a korábbi világválságokról szóló cikkeimben is írtam, 1929-33 és 2008-2009, valamint 2020-2021 egy teljesen összefüggő periódus hirtelen felvillanásai, mely alatt a tragikus válságot, a totális becsődölést érthetjük. S bár a szabadpiaci közgazdászok tökéletesen leírták azt a folyamatot, amely elvezet a katasztrofális gazdasági összeomlásokhoz, és előrejelzéseik pontosan meg is valósultak a történelem során, az árrendszer és így a gazdaság szereplőire kihatva a termelési szerkezet torzulását fenntartó állami hitel- és pénzrendszer napjainkban is domináns szerepet élvez a pénzpiacon, ami alapvető oka minden pusztító recessziónak, összeomlásnak, és visszaesésnek.

Erre tökéletes példa Barack Obama avagy hazai viszonylatban Orbán Viktor »válságkezelése« is, mely inkább fokozta a problémákat, semmint mérsékelte volna azokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2020. május 23. 22:10
Gyenge Dániel, te így látod a helyzetet az oviból? Tanulnod, s tapasztalnod kellene, javaslom, először a házi feladatot írd és tanuld öcsike...
brekker
2020. május 23. 17:55
Jól van köcsögök elmegyek. Elég latin karakteres?
Pedrobike
2020. május 22. 06:25
Olyan vagy mint a neved...gyenge.... takarodj anyádhoz
puszika
2020. május 21. 18:51
Írás helyett inkább a tojáshéjat verd le magadról fiam!! Most vagy abban a korban amikor azt hiszed csak az általad ELKÉPZELT ÚT JÁRHATÓ! Ezét nevet rajtad mindenki!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!