Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

2020. május 29. 15:32

A karlendítéstől kezdve, a „ria, ria, Hungárián” át, az „igenis van cigánybűnözésig” volt minden.

2020. május 29. 15:32
Pósfai Orsi
Mérce.hu

„A cigánysággal szembeni újabb gyűlölethullámban (nem a csütörtöki volt ugyanis az első jelentős szélsőjobbos megmozdulás a közelmúltból, gondoljunk csak a Mi Hazánk 2019-es törökszentmiklósi és idei miskolci vonulásaira) természetesen nem szabad elfeledkezni a kormány, és személyesen Orbán Viktor felelősségéről sem.

A kormány szegregáló, kizárólag a közép- és felsőosztályt támogató politikája csak mélyíti a szakadékot a magyar társadalom egyes rétegei és csoportjai között, az pedig, ahogy a miniszterelnök például a gyöngyöspatai kártérítési ügy kapcsán nyilatkozott a roma lakosságról, normává emeli a rasszista beszédet. Ha maga Orbán Viktor is »bennszülötteket« emleget a kisebbséggel szemben, akik miatt »a többségnek idegennek kell éreznie magát a saját hazájában«, akkor miért ne beszélhetne Novák Előd is »magyargyűlöletről« és »lincselő hordákról«?

Szögezzük le még egyszer: ami múlt szombaton a Deák téren történt, szörnyű tragédia. Az áldozatoknak és családjuknak, szeretteiknek igazságot kell szolgáltatni. De egy teljes kisebbség megbélyegzése, a »cigánybűnözés« emlegetése nem ezt az eredményt fogja elérni, hanem legfeljebb növekvő társadalmi feszültséget, legrosszabb esetben pedig további tragédiákat. Ne dőljünk be a gyűlöletkeltésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. május 31. 07:23
Az akadémiai szféra teljesen baloldali az Egyesült Államokban. És teljesen elkötelezte magát annak a faji viktimológiának, ami szerint a fehérek rasszizmusa a feketék legnagyobb problémája. A személyes viselkedés és a rossz egyéni döntések szerepének elismerése teljesen tabu. Olyan rossz döntésekre gondolok, mint az iskolából való kimaradás, gyermekvállalás házasságon kívül és a bűnözésbe való belekeveredés. Az akadémiai szféra elfordítja a fejét minderről és csak a fehér rasszizmus fantomára összpontosít". és ebben az akadémiai szférában hemzsegnek a zsidók! és nem csak ebben... emlékezzünk csak a zámolyi cigányok körüli libsi műbalhéra...
catalina9
2020. május 31. 07:11
a zsidó dr. Dániel Péter: Remélem, hogy minél több gój motoros tetű döglik majd meg az utakon. Részemről minden szerencsés kimenetelű (azaz halálos) baleset után pezsgőbontás." Ő a Gyurcsány féle DK körül sertepertélt, aztán kivándorolt Izraelbe...
allahuakbar
2020. május 30. 17:43
Már megint nincs? Hát mi történt? Megjavultak?
Lolka-Bolka
2020. május 30. 16:10
balfasz kurva ..... KEDVES CIGANY HONFITARSAIM , MEGADOM NEKTEK A MEGKURASI ENGEDEJT ERRE A BUTA , ESZETLEN URESFEJU KURVARA ...... JO KURJATOK MEG VAGY 8 AN ...... DE UGY KAJAKBOL BASSZATOK MEG A PARASZT KURVAT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!