Közel tíz éve leng a parlamenten a székely zászló

2020. május 10. 13:48

Lassan helyreáll a rend.

2020. május 10. 13:48
Izsák Balázs
Facebook

„Közel tíz éve leng a magyar parlamenten és magyar önkormányzatok épületein a székely zászló. 2020 május hetedikén bebizonyosodott, ez nem egy ünnepi formaság! Székelyföld szeretete, a székelyek megbecsülése, autonómia törekvésük támogatása a magyar nemzettudat része lett.

Volt ennek előzménye. Ismerjük Petőfi és Jókai székelyek iránti elfogult rajongását. Ám száz évvel ezelőtt elszakítottak minket Magyarországtól, és a rendszerváltás előtt nem volt szabad emlegetni bennünket. A mai magyarságnak újra fel kellett fedeznie Székelyföldet és annak lakóit. Lassan helyreáll a rend.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2020. május 10. 22:46
Teljes mértékben támogatom a székelyek autonómiatörekvését, de a székely zászlót nem szeretem. Minek a magyar mellé székely zászló?
flesh ripper
2020. május 10. 19:15
Remélem, hogy hamarosan Erdély, Partium és Bánság összes városának főterén is!
Covy D.
2020. május 10. 14:40
Kurva fontos, hogy lengjen, miközben az EU zászlaja nem.
3M..
2020. május 10. 13:56
Ennek meg már 15 éve. "Orbán az erdélyi magyaroknak tett autonómiaígéretét sem tartotta be. Orbán Viktor azt mondta Tusványoson, hogy a Fidesz akkor támogatja Románia uniós csatlakozását, ha biztosítják a határon túliak autonómiáját. Önrendelkezés azóta sincs, a Fidesz viszont az Mszp-vel együtt feltételek nélkül támogatta Románia EU-s csatlakozását." LOL Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!