Ki kell állnunk az önkormányzatiság mellett!

2020. május 24. 11:59

Teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság az amúgy is kivéreztetett önkormányzatokat nagyon nehéz helyzetbe hozta.

2020. május 24. 11:59
Lehet Más a Politika
MTI-OS

„A gödi ipari parkból származó adóbevételek kormányzati elvonása miatt Pest megye egyik legfontosabb településének, Gödöllőnek az ipari parkjából származó adóbevételeinek sorsáról teszünk fel írásbeli kérdést a kormánynak.

Amikor a gödi Samsung gyárból bejövő iparűzési adóbevételeket a kormány a megyei közgyűléshez rendelte, joggal merült fel sokakban a kérdés, hogy más települések ipari parkjából származó adóbevételek sorsa mi lesz. Hiszen az adóbevételek elmaradása a helyi fejlesztésektől, a köztéri felújításoktól, a különböző támogatási formáktól vonja el a pénzt: valójában nem az ellenzéki polgármestereket bünteti tehát a kormány, hanem a helyi lakosokat. Mivel Gödöllő ipari parkja szintén a város bevételeinek igen nagy hányadát biztosítja, az LMP országgyűlési frakciója írásbeli kérdést intéz a kormány illetékeséhez: az ipari parkból származó adóbevételek sorsáról érdeklődünk.

Teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság az amúgy is kivéreztetett önkormányzatokat nagyon nehéz helyzetbe hozta. Az egyébként is elmaradt adóbevételek, csőd szélén lévő helyi vállalkozások és a járványvédelemmel kapcsolatos hatalmas kiadásokon túl az önkormányzatoknak most az új kormányzati elvonásokkal is számolnia kell. Magyarország zöld pártjaként határozott meggyőződésünk, hogy egy sikeres és erős önkormányzat nem ellenség, hanem partner, mert az tudja a helyi érdekeket megfelelően és hatékonyan érvényesíteni.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. május 25. 12:01
Igen. Nem szabad bántani az önkormányzatokat, ott hatalmas tudás halmozódott fel. Hogy csak egy példát, Karácsony Gergőt említsem.:-) Elmondása szerint azért tülekedett előre a kerékpár-szerviznél, hogy a tulaj meghúzzon egy csavart a kerékpárján. Gergő, nem volt egy villáskulcsod otthon???
BőröndÖdön
2020. május 24. 20:59
Egy pártállamban minek?
Kristály
2020. május 24. 18:13
Ti nem alkottok semmit csak elbaszátok azt amit más alkot és teremt Paraziták vagytok irtani kell az ilyet.
CirmoS
2020. május 24. 17:45
Ami nagyon érdekes, hogy a balibsi önkormányzatoknál soha nincs pénz! Talán nem kéne szanaszét lopni!! Ezeknek hónapról- hónapra erről szól minden, semmi más nem érdekli őket!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!