Karantén

2020. május 09. 18:08

Minden releváns statisztikai adat, tárgyilagos elemzés és méltányos vélemény szerint a magyar kormány gyorsan és hatékonyan reagált a ragályra.

2020. május 09. 18:08
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„A sárdobálás és ugatás ellenére karavánunk nyugodtan halad tovább. Minden releváns statisztikai adat, tárgyilagos elemzés és méltányos vélemény szerint a magyar kormány gyorsan és hatékonyan reagált a ragályra. Három hete a WHO budapesti irodavezetője is következetesnek és eredményesnek minősítette a magyar kormány lépéseit. A világ egyik legnagyobb befektetési bankja és pénzügyi szolgáltató cége, a Morgan Stanley elemzése szerint az első száz eset felfedezése után eltelt negyven-ötven napban Magyarország volt az egyik legsikeresebb a koronavírus járványgörbéjének laposításában. Az Oxfordi Egyetem kormányzati lépéseket követő adatbázisából is jól látszik, hogy kellő időben és erős szigorral lépett fel a magyar kormány, és ez hozta meg az európai összehasonlításban elismerésre méltó eredményt.

Vitathatatlan, hogy a – két nap híján két hónapja érvényben levő – veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend alapján meghozott szigorú, egyben ész- és szakszerű intézkedéseknek, valamint a magyar társadalom jogkövető magatartásának és fegyelmezettségének köszönhe­tően hazánkban mind ez ideig sikerült elhárítani a járvány berobbanását, a tömeges fertőződést. S az e heti adatok azt mutatják, hogy az ellaposított járványgörbe tetőzésén már alighanem túljutottunk, napról napra egyre kevesebb az új fertőzött, és egyre több beteg gyógyul meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2020. május 09. 22:57
Minden releváns statisztikai adat, tárgyilagos elemzés és méltányos vélemény szerint a magyar kormány gyorsan és hatékonyan reagált a ragályra --- a januar vegen megalakult operativ torzsormesterek bealudtak es marcius vegeig keptelenek elegseges es megfelelo maszkokat beszerezni kozep-eu-ban majdnem utoljara vezettek be a partunkeskormanyunk a kijarasi korlatozasokat...majd ezutan kezdtek bohockodni es jogaszbaromkodni a veszhelyzettel, ugyhogy az alabbi allitas a cikkben is hazugsag-----Vitathatatlan, hogy a két nap híján két hónapja érvényben levő veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend alapján meghozott szigorú, egyben ész- és szakszerű intézkedéseknek
pemete jakab
2020. május 09. 20:09
"Minden releváns statisztikai adat, tárgyilagos elemzés és méltányos vélemény szerint a magyar kormány gyorsan és hatékonyan reagált a ragályra." A szlovákok még jobban, ott ugyanis kevesebb a fertőzöttek száma és kevesebben is haltak meg a koronavírus miatt.
Pelso j.
2020. május 09. 19:12
Kis talpnyaló, korán kezded a dicshimnuszt. A védekezési koncepció pedig nem tartalmazott egyedi elemeket, megegyezett más országokéval. (egy dolgot kivéve)
BőröndÖdön
2020. május 09. 18:47
Beindul a KESMA-propaganda úthenger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!