Formában a hazai #fakenews média

2020. május 27. 15:42

Most a hvg.hu „felejti el kibontani az igazság minden szeletét”.

2020. május 27. 15:42
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

A Kormány tegnap benyújtotta az állítólagosan „időkorlát nélkül kihirdetett” veszélyhelyzet megszüntetésével összefüggő törvényjavaslatokat annak a parlamentnek, melynek ülésezését elvileg betiltották ugyebár.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslat egyfelől kiegészíti a jelenleg is létező egészségügyi válsághelyzet jogintézményét az egészségügyi törvényben, másfelől szintén módosítja a katasztrófavédelmi törvényt, hogy ha és amennyiben a jövőben újra sor kerülne - humánjárvány miatt – veszélyhelyzet mint különleges jogrend kihirdetésére, akkor – az Alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően – legyen lehetőség törvények alkalmazását felfüggeszteni, törvényi rendelkezésektől eltérni, egyéb rendkívüli intézkedéseket meghozni.

A hvg.hu mindezt úgy értelmezi, hogy „egészségügyi válsághelyzet alatt kormányrendelettel a kormány felfüggeszthet törvényeket, és más rendkívüli intézkedéseket hozhat”, nyilvánvalóan annak érdekében, hogy „rendelettel kormányozhasson”.

Ezúton hívjuk fel az igényességre, objektivitásra, mértéktartásra, oknyomozásra és tények szigorúan manipulációmentes mérlegelésére oly' kényes #függetlenobjektívsajtó képviselőit, hogy mielőtt tudatlansággal vegyes hirigből cikkeket írnak, olvassák el a vonatkozó törvényjavaslat szövegét.

Veszélyhelyzetben – mivel az egy különleges jogrend – a kormány természetesen jogosult törvényi rendelkezésektől eltérni, vagy alapjoggyakorlást rendeleti úton akár teljes mértékben felfüggeszteni. Ezzel szemben az „egészségügyi válsághelyzet” nem különleges jogrend, ott ilyesmire nincs lehetőség, a vonatkozó feltételeket a katasztrófavédelmi törvény jelöli ki, nincs rendeleti kormányzás, diktatúra, meg miegyéb.

Tényleg szégyellje magát az egész balliberális sajtóbrigád, hogy nem bírnak lekattanni hírhamisításról - »egy brancs maguk mind!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2020. május 27. 22:22
Tényleg szégyellje magát az egész fideszes sajtóbrigád, hogy nem bírnak lekattanni a hírhamisításról - "egy brancs maguk mind" https://index.hu/belfold/2018/08/27/fidesz_media_helyreigazitas
brabant89
2020. május 27. 22:18
A büdös kurva anyátokat, fideszes faszszopók!
BőröndÖdön
2020. május 27. 19:43
A Párt agitprop.osztályának véleményét olvashattuk. :(
palicsi
2020. május 27. 19:16
Ajánlott olvasmány! https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/2020/05/27/soros-es-a-baliberalis-sajto-antall-es-a-kereszteny-nemzeti-kormany-ellen-2-resz/95463/?fbclid=IwAR30MwiXxjVlQQU3_RtHil9OQiFsgNNpELvATpWfBo0gTHrD5iuOEGuO-ts
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!