Fogy a nemzet!

2020. május 11. 09:23

Olyan ütemben, amilyenben a kulturált és intellektuális megnyilvánulásairól elhíresült Kövér házelnök úr távolítja el a nemzettestből az ártó és idegen elemeket.

2020. május 11. 09:23
Sebestény Attila
Népszava

„Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy fogy a magyar, ráadásul pártunk és kormányunk (gyermek)áldásos tevékenysége ellenére is. De most azzal is szembesülnünk kell, hogy a nemzet is fogy, méghozzá ennél jóval intenzívebben. Pontosabban olyan ütemben, amilyenben a kulturált és intellektuális megnyilvánulásairól elhíresült Kövér házelnök úr távolítja el a nemzettestből az ártó és idegen elemeket.

Nem tudhatjuk, hogy mely tudományág az, amelyben kellő jártasságra szert téve veszi igénybe annak módszertani eszköztárát a kóros gócok felkutatásához, de tévedhetetlenül és rendíthetetlen elszántsággal sújt le minden gyanús társadalmi csoportra, közösségre, kisebbségre, 2-essel kezdetű személyi számúakra, ki tudja még, kire. (Halkan jegyzem meg, talán a most induló országos reprezentatív koronavírus vizsgálat mellett egy nemzettesztet is lefuttathatnának a szerencsés kiválasztottaknál.) Csak félő, a fősebész kezében a szike olyan zabolázatlanul dolgozik – tudjuk, akinél kalapács van, mindent szögnek néz –, hogy a végén még úgy jár a nemzetével, mint Lázár Ervin meséjében a lyuk, amely addig ette a zoknit, míg az el nem tűnt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. május 12. 14:04
Milyen hosszabb távú tendenciák tapasztalhatók a társadalomban, milyen okokra vezethető vissza a társas kapcsolatok jelenlegi helyzete, a kevesebb gyerek, a demográfiai problémák: https://egyvilag.hu/temakep/101.shtml#p13 Ez pedig egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól. https://egyvilag.hu/temakep/074.shtml
Krupp Skya
2020. május 11. 16:42
És már nincs egy szava sem a népnek.
Korrupt Kornél
2020. május 11. 14:53
ennyi böszem ennél a "lapnál" szaporodtok ám piszkosul.
nyúlgerinc
2020. május 11. 12:46
"Fogy a nemzet!' Mi közötök van hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!