Esküszöm, hogy az a frankó, amit a tévében mondok!

2020. május 18. 16:41

Győrfi Pált megnézni minden YouTube-videó előtt – az azért biztosan komoly erőpróba az idegrendszernek. Interjú.

2020. május 18. 16:41
Győrfi Pál
24.hu

Aki közel két évtizede dolgozik szóvivőként, azt nyilván nem zavarja a reflektorfény. De amióta uralja a mémvilágot, minden második videó előtt megjelenik a YouTube-on, érettségi tablón szerepel, torta és fagyi viseli a nevét, nem érezte, hogy ez azért már kicsit sok a jóból?

Amiben részt vettem az elmúlt hetekben, az egy olyan szokatlan kommunikációs kampány, amilyenben még nem volt részem korábban. Viszont ha azt akarjuk, hogy egy üzenet átmenjen, akkor azt bizony a lehető legtöbbször meg kell ismételni, méghozzá közérthető nyelven. A kezdetektől őszintén hittem és hiszem, hogy szükség van erre a fajta monoton, sulykoló kommunikációra, hiszen az a tét, hogy minél több ember életét megmentsük, az üzenetet pedig el kell juttatni a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig mindenhová. De a szereplésemnek persze ára is van: Győrfi Pált megnézni minden YouTube-videó előtt – az azért biztosan komoly erőpróba az idegrendszernek.

Netán kapott ilyen megjegyzéseket?

Sokféle visszajelzés érkezik hozzám – személyes mostanában nyilván kevésbé, bár ha az utcán meglát valaki, mindig történik valami vicces dolog. Például átkiabálnak a túloldalról, hogy »tudom, tudom, már megyek hazafelé«, vagy azt mondják, hogy »na, tessék, maga meg nem maradt otthon«, esetleg szelfit kérnek, ami persze most a távolságtartás miatt nem igazán működik. Az interneten viszont rengeteg üzenetet kapok, döntően kedveseket, de azért akadt már néhány csípős, és pár csúnyább is, rendszerint fiataloktól, akik azt írták, nyilván rajtam vezetve le a feszültséget, hogy most már tényleg tűnjek el a YouTube-videóik elejéről.

Na, ez volt az a pont, amikor összedugtuk a fejünket a nagyfiammal, hogy rendben, hogy a társadalom nagy része betartja a szabályokat, de a fiatalokkal is kellene valamit kezdeni. Akkor javasolta Dani, hogy a TikTok lenne a jó csatorna arra, hogy megpróbáljuk az üzenetet viccesebb vagy szerethetőbb formában eljuttatni hozzájuk. Született is olyan videó, ami többmilliós elérést produkált, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk utána. Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a veszélyhelyzetben népszerű figurává válhatok, akiről még fagylaltot is elneveznek.

Bizonyára meg szokta kapni az ismerősöktől a legújabb mémeket. Húsvétkor például terjedt egy olyan, amin Győrfi Pál a feltámadó Jézus útját állta el a barlang kijáratánál. Önnek melyik a kedvence?

Több olyan mém is született, ami nagyon öregen ábrázolt engem, a legviccesebb talán, amelyikben a kilencven évesnek kinéző Győrfi Pál azt mondja: »Kérem a lakosságot, hogy még egy kicsit tartsanak ki és maradjanak otthon«. Azon túl, hogy nagyon aranyos poén, valódi problémára is reflektál, hiszen az emberek egyik legfontosabb aggodalma amellett, hogy nehogy elkapják a vírust, hogy meddig kell bezárva tölteniük a napjaikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. május 18. 21:25
Provokataton kérdések!
Akitlosz
2020. május 18. 17:45
Na egye fene reklámozok. Aki nem akar reklámokat látni az interneten - na a youtube-on meg aztán pláne nem! - neki erre van szüksége: https://adblockplus.org/hu/ Ráadásul ingyen. Még maga a programkód is publikus, tehát megbízható. Akárki továbbfejlesztheti, ettől profi, ettől ingyenes.
hátakkor
2020. május 18. 17:23
Ismerem Palit, nagy bulis :)
Akitlosz
2020. május 18. 17:08
"Győrfi Pált megnézni minden YouTube-videó előtt - az azért biztosan komoly erőpróba az idegrendszernek." Aki már eleve ennyire hülye, hogy ezeket a videókat nézi ő sokkal őrültebb már nem lesz. Sokat mondok egy perc egy reklámblokkoló feltelepítése és onnantól nincsen többet reklám a youtube-on. És máshol sem. Aki ennyire nem képes ő örüljön csak meg a reklámoktól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!