Elsöprő győzelmet aratott az MSZP, megsemmisült a nemzeti oldal!

2020. május 29. 10:32

26 évvel ezelőtt ezen a napon tartották az országgyűlési választások második fordulóját.

2020. május 29. 10:32
Kovács András
Kovács András
Facebook

„26 évvel ezelőtt ezen a napon tartották az országgyűlési választások második fordulóját. 1994. május 29-én a választásra jogosult polgárok 55,3 százaléka ment el voksolni. A legtöbb mandátumot, 209-et, a szavazatok 53,89 százalékát a Magyar Szocialista Párt szerezte meg, és ezzel abszolút többséget kapott, így akár egyedül is képes volt kormányt alakítani. "Ez azonban az előzetes nyilatkozatok szerint nem állt a szocialisták szándékában, hiszen Horn Gyula pártelnök bejelentette, hogy változatlanul koalíciós kormányzásban gondolkodnak, s már a héten megkezdik a koalíciós előkészítő megbeszélést a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőivel, akik a mandátumok számát tekintve második helyen végeztek." - írta akkor a Magyar Hírlap.

A 26 évvel ezelőtti országgyűlési választások után úgy tűnt, hogy a jobboldal hosszú időre a partvonalon kívülre kerül Magyarországon. Az akkori vezető pártok megsemmisítő vereséget szenvedtek, a konzervatív-nemzeti gondolat nemcsak ellenzékbe került, hanem reális esélye volt annak, hogy teljesen eltűnik Magyarországról. A nemzeti oldal azonban összeszedte magát, levonta a tanulságokat az akkori vereségből. Bár Horn Gyula akkor modernizációt, felemelkedést és jólétet ígért, ebből nem lett semmi csak brutális mértékű korrupció és a nemzeti vagyon kiárusítása, jelentős mértékű elszegényedéssel fűszerezve.

1994 után nagyon sokan megbánták, hogy hittek a szocialistáknak, de 2002-ben és 2006-ban mégegyszer bizalmat kaptak. Az országot akkor is tönkretették. 26 évvel a szocialisták diadala után már rendelkezünk annyi ismerettel és tapasztalattal, hogy ne adjunk nekik még egy esélyt. Az elmúlt évtizedekben világossá vált, hogy Magyarországon az emberek fejlődést és előrehaladást csak a jobboldaltól várhatnak. A baloldali kormányok szegénységet és csődöt hoztak, míg a nemzeti oldal felemelkedést és az önbizalom erősödését. Erről is döntünk 2022-ben!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 29. 18:01
"1994 után nagyon sokan megbánták, hogy hittek a szocialistáknak, de 2002-ben és 2006-ban mégegyszer bizalmat kaptak." Választani csak a választékból lehet. Az MDF kormányzása rekord gagyi és rekord sikertelen volt, ez magyarázza az 1994-es választási eredményt. A kommunistákkal leszámolhattak volna, de nem tették, inkább megvédték őket és leállították a rendszerváltást. 1994 + 2002 + 2006 akárhogyan is számolom ugyan nem még egyszer, hanem még háromszor 1990. óta.
Akitlosz
2020. május 29. 17:57
"Elsöprő győzelmet aratott az MSZP, megsemmisült a nemzeti oldal!" Ahhoz képest még ma is él. Viszonylag kevesen szokták ilyen jó egészségben túlélni a saját megsemmisülésüket.
Förgeteges Edigej
2020. május 29. 17:38
Ezt a kétharmadot 1994-ben ugyanaz indukálta mint a 2018-ast: arra szavaza a magyar, aki elhiteti velük, hogy eltartja őket...1994-ben a kádározmus, 2018-ban a barna öntetben pácolodó kádárizmus okozta. Ha magyar szabadságot kap, akkor gyülölködik. Harmadszorra bizonytjuk be a nyugatnak, hogy elb@sszuk a szuverenitásunkat......
vitamin
2020. május 29. 15:11
"26 évvel a szocialisták diadala után már rendelkezünk annyi ismerettel és tapasztalattal, hogy ne adjunk nekik még egy esélyt." A formállogika szerint ez így is van, elvileg hátradőlhetnénk és nyugodt szívvel várhatnánk a 2022-es választást, hiszen joggal gondolhatnánk, hogy épeszű ember ebben az országban többet az életben nem szavaz a ballib oldalra, sima ügy lesz megnyerni a következő választást is. De a gyakorlatban sajnos ez nem így van, ugyanis közben felnőtt egy generáció akit pont nem érdekel mi történt a múltban és teljesen másképp látja a világot. Sajnos a mai fiatalok jelentős része nagyon is vevő a liberális-neomarxista eszmékre és ha a jobboldal nem találja meg az ellenszerét a ballib propagandagépezet iszonyú erejű agymosásának és nem tudja megszólítani a fiatalokat akkor nagy baj lehet 2022-ben. Lásd Karigeri megválasztását, az utolsó pillanatig senki sem hitte el igazából, hogy ennek a szerencsétlen balféknek egyáltalán esélye lehet Tarlóssal szemben aztán tessék... Nehogy így járjunk megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!