Egy rendőrállam sziluettje bontakozik ki előttünk

2020. május 20. 19:02

Az már jó ideje nyilvánvaló, hogy a járványra hivatkozva, a kormány folyamatosan pusztítja az információs szabadságjogokat Magyarországon. Interjú.

2020. május 20. 19:02
Majtényi László
Hírklikk

Végül a parlament elfogadta a törvényt, amely szerint a szakszolgálatok mindent megtudhatnak az állampolgárokról. Szó szerint mindent?

Az már jó ideje nyilvánvaló, hogy a járványra hivatkozva, a kormány folyamatosan pusztítja az információs szabadságjogokat Magyarországon. A meghirdetett veszélyhelyzetben született törvényerejű rendeletek folyamatosan gyengítik a személyes adataink védelmét, miközben rendre csorbul az állam átláthatósága, tehát a közérdekű adatok megismerésének lehetősége is. A legelképesztőbb az a kormányrendelet volt, amely az információs és technológiai minisztert, Palkovics Lászlót ruházta fel azzal a hatalommal, hogy az állampolgárok személyes adatait tartalmazó bármely adatbázishoz korlátlanul hozzáférhessen! A törvény hatályba lépése óta – a járvány elleni védekezés céljából – minden állami- és önkormányzati szerv, vagy gazdálkodó szervezet, továbbá minden magánszemély köteles kiadni a Palkovics által kért adatokat.

Ebből az következik, hogy kérésre a saját otthoni gépem adatait is ki kell adnom?

Igen, Palkovics miniszter elvileg mindenki számítógépébe betekinthet. Pusztán jeleznie kell, hogy a járvány elleni védekezés miatt van erre szüksége. Akár az ön készülő cikkeibe is bepillanthat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geronimo
2020. május 21. 19:50
Fajspecifikus hazudós...
Anonymtalan
2020. május 21. 14:28
Legalább van sziluettje valaminek. Nektek a röntgen-képen pl. nincs a gerinceteknek vagy az agyvelőtöknek. Mondjuk nem csoda, mert annak ami nincs nem lehet röntgen-árnyéka sem.
Azag Aja
2020. május 21. 13:59
Kár hogy nem lett köztársasági elnök.. Mennyire meg tudná testesíteni a nemzet egységét..
Pierre
2020. május 21. 12:27
az onkentes alattvalok tapsa es gunyos vihogasa kiseri a polgarjogok felszamolasat Magyarorszagon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!