Dudaszó Kolhoz-Magyarországon

2020. május 14. 07:16

Én magyar vagyok, nekem egy diktátor legyen szigorú, mint a gyomorrák.

2020. május 14. 07:16
Kácsor Zsolt
Népszava

„Mérlegeltem, hogy kimenjek-e Hadházy Ákos dudálós tüntetésére a Clark Ádám térre, vagy ne menjek ki. Mellette szólt, hogy Orbán Viktor diktatúrájában egy rendszerellenes tüntetéssel az ember alapjáraton egyetért, de az meg a részvétel ellen szólt, hogy Orbán Viktor a tüntetéseken röhög, én meg nem szeretem, ha egy diktátornak jókedve van. Legyen neki eltitkolt magánvagyona, legyen stadionja a háza tövében, legyen pifi-pöfi kisvasútja, legyen a kisvasútjának Magyar Nemzeti Menetrendje, és legyen annak a rendnek ő maga az örökös nagymestere – de jókedve azért ne legyen. Ott még nem tartunk, hogy a strómanja nevére íratott ország mellé örömöt is mi szerezzünk neki. Én magyar vagyok, nekem egy  diktátor legyen szigorú, mint a gyomorrák.

A részvétel ellen szólt az is, hogy nem kocsival mennék, tehát nem fogok dudálni. De miért menjek egy dudálós tüntetésre, ha csak bámészkodni akarok? Ráadásul sejtettem, hogy a tüntetés nem fog sokáig tartani, legalábbis egészen biztosan hamarabb véget ér, mint a Fideszben az a harminc éve tartó elnöki ciklus, amit az állampárt zöldmezős legelőin oly türelmesen viselnek a veszettül kolompoló kos mögött tépelődésmentesen legelésző birkák. Ráadásul egészen biztosan kevesen leszünk, hiszen egyrészt attól nem lehet változást remélni, hogy az ember körbe-körbe furikázik egy körforgalomban és tülköl, másrészt hogyan is férne el az úttesten az a kilencmillió ember (mínusz fideszesek), akit Orbán állampártja az elmúlt tíz évben az út szélére lökött?

Az viszont a részvétel mellett szólt, hogy minden ellene szólt. Semmi értelme nem volt, hogy odamenjek, úgyhogy odamentem. És a sejtéseim beigazolódtak. Tényleg kevesen voltunk, a tüntetés tényleg nem tartott sokáig, és Orbán Viktornak – miután átolvasta a szig. biz. titkosszolgálati jelentéseket – alkalmasint tényleg szereztünk pár kellemes percet a töketlenkedéssel.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. május 14. 14:12
Azért ha gazdái rendőrsége az ő fejére is direkt célozva kilőtték volna az egyik szemét, nem lenne ennyire nagyfiú. Ugyanis, ha akkor valódi újságíróként kiment volna, simán benne lett volna ez a zsákban. Persze az ilyen nem megy ki, másnap már be sem kellene mennie dolgozni.
sagirdilsiz
2020. május 14. 11:59
Nap mint nap látható, hogy a Népszava él még,----- de ki fizet?
karajos
2020. május 14. 11:41
Kácsor Zsolt a néhai Népszabadság nyomorult kis firkásza számomra egy szánalomra méltó figura. Az egyetlen értéke, amit a Népszabó számára jelentett, hogy mindig kapható volt egy kis Orbán gyalázásra. Azóta ki tudja hol vergödik, a többi szarládát a régi Népszabó bandából az ellenzéki sajtó felszippantotta, neki valahogy nem jutott hely. Most úgy látszik odalöktek neki egy darab kenyeret. A Kácsor vagy 5 éve egy cikkében ilyen mondatot irt: "Mondja Miniszterelnök úr, milyen érzés szar embernek lenni?" Aztán nagy dérrel-durral bejelentette, hogy ebben az országban nem lehet élni, el kell innen menni, állitólag ki is ment Marseille városába. Szerintem két hónapig sem tartott a nagy kaland, visszaette a fene. Ott dolgozni kellett volna, ilyen szemét alakokból ott is túlkinálat van. Hát ez volt a Kácsor. Látod Kácsor, én nem felejtek, sem a te markáns mondataidat, sem a pofádat, te hazug disznó (most köptem egyet).
néhai Ch.Pilot
2020. május 14. 10:41
Az első mondat a szerzőtől idézve, csak lemaradtak az idézőjelek. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!