Csak a zöld politika nyújt kiutat

2020. május 10. 10:04

Csak így védhetjük meg erdeinket, madarainkat, és önmagunkat is.

2020. május 10. 10:04
LMP
MTI-OS

„A Madarak és Fák Napján az LMP Magyarország zöld pártjaként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hatodik nagy fajkihalási hullám lefékezéséhez pazarló életmódunkat, és társadalmunk működését is alapjaiban kell átalakítani. A fák, az erdők, természeti környezetünk és önmagunk védelmében is ez az egyetlen megoldás. Csupán erdőtelepítésekkel vagy természetvédelmi programokkal nem védhetjük meg természeti kincseinket és magunkat sem. Ha elszennyezzük és feléljük a minket körülvevő környezetet, hiába hozunk létre néhány védett »szigetet« élőlény társainknak egy súlyosan beteg ökoszisztéma közepén. Pusztulásra ítéljük őket hosszú távon, és elpusztítjuk önmagunkat is.

A tiszaugi és bükki erdőirtások, a Balaton-part erdős és nádas területeinek kiirtása és lebetonozása sajnos nem egyedülálló jelenség Magyarországon, és a világ más országaiban sem. A háttérben szinte mindig gazdasági érdekek, profitszempontok, sokszor korrupciós tevékenységek állnak.  A kormány által is preferált agyonvegyszerezett, monokultúrákra épülő nagyüzemi mezőgazdaság pedig sérülékennyé teszi élelmiszerellátásunkat, súlyosan rombolja az élővilágot és számos madárfajt sodor a kihalás szélére.

Az LMP szerint a gyilkos profithajszából egyedül a rendszerszintű változásokat megalapozó zöld politika nyújt kiutat. Csak így védhetjük meg erdeinket, madarainkat, és önmagunkat is.”

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2020. május 11. 09:12
ZOLD HUS ENNI, ZOLD ITALT INNI ES ZOLDET HANYNI NA EZ A JOVO ........ NA MEGA NYERJUNK ENERGIEAT A FINGBOL ES GYARCSUNK OLYEN AUTOT AMI H2O ERESZT VAGY JARJUNK LOVAL , JA AZ IS FINGIK.... NA MI LEGYEN .... MARISKA,BULI,HIPPY,GENDER,BUZI,LMBTQJEMAYE ,........ J A APROGRAM KOCSOGOK ........ CSAK MEG EGYETLEN EPPESZU JAVASLATOTOK NEM VOLT MEG TI ,TI ZSENIK, AZ EMBERISEK NON PLUS ULTRAI .............SZOVAL SZERENYEBBEN ELVTARSAK
A teremburáját
2020. május 11. 06:03
Hatodik globális fajkihalás? Hiszen az első öt sem volt valós és globális, csak a katasztrófa elméleteket felélesztők állítják! Lám, lám, hogy összenő az ami összetartozik!
Lolka-Bolka
2020. május 11. 05:20
lehet menni a picsaba part ..... teli van a tokom evvel a ZOLD faszsaggal........... PROFITHAJSZA.... NA MIT NEM MONDOTOK ... BASZKI EZ A KAPITALIZMUS...........joletbe felnott kis buzi kocsogok almodoznak a kommunizmusrol...... huuu mi van itt????? akkor most mit akarunk elvtarsak...... lehet , hogy kellene egy bolsevik forradalom ...... komcsik lemeszarolnak a burzsujokat ( nagyon nagyon gazdagok ) ... majd utana meg egymast .... EZ NEM IS LENNE MEGVETENDO TERTV ....... HAJRA PROLIK ...
konfucius
2020. május 10. 23:18
Így van, kedves lmp, nagyszerű és igaz megállapítás. Éppen ezért nektek ebben semmi dolgotok nincs. Menjetek pihenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!