Bölcsek ideje

2020. május 06. 15:17

A valóság váratlanul szokott a színre lépni, ilyen a természete.

2020. május 06. 15:17
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Furcsa szerzet az ember. Ha béke van, izgalomra vágyik, ha meg beüt a baj, nyugalomért eseng. Ha nincs háború, a háborús filmeket keresi, a véráztatta krimiket. A dörzsölt szórakoztatóipar persze ismeri ezt az emberi torzulást (ismeri? – az ő találmánya, belőle él), ügyesen tálalja elénk a napi betevő frászt. Vagyis a vágy a háborúságra valójában manipuláció. Nem a belsőnkből jön, mi nem ilyenek lennénk – az ördög van mögötte.

Most, hogy napi hadijelentések jönnek a vírusfrontról, mit nem adnánk a békénkért… Ám csak a zord hírek érkeznek: ennyi a fertőzöttek száma, annyi az áldozatoké… A valóság váratlanul szokott a színre lépni, ilyen a természete. Vagy mégsem? A kérdés megér egy »mélyszántást«.

Balczó András, a Nemzet Sportolója mondta a járványról minap a Mandinernek: a Teremtő megsokallta, hogy a világ ennyire elfordult tőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. május 07. 05:53
"A ma bölcsei azt mondják, hogy ezek a mostani eltorzult, karanténos napok, ez a parancsba kapott családi magány csöppet nem ártalmas a magyarságnak." HOGY HÍVJÁK A HAZA AZON BÖLCSEIT, AKIK EZT AZ ŐRÜLTSÉGET MONDJÁK? Netán úgy, hogy Szájer József, Novák Katalin, Varga Judit? Ők a haza bölcsei, mint tudjuk. Miért nem említi őket a szerző név szerint? AZ ÚJ DEÁK FERENCEK, A HAZA BÖLCSEI. Esetleg Balfasz? Balfasz úr, a haza bölcse?
Pelso j.
2020. május 06. 20:49
Jaj, a valóságot te ne emlegesd, még a végén beleütközöl, s fájni fog.
pemete jakab
2020. május 06. 18:44
"A valóság váratlanul szokott a színre lépni, ilyen a természete." Majd pont a Magyar Nemzetnél tudják mi a valóság, amikor a tényekkel sincsenek sokszor tisztában.
confitür
2020. május 06. 18:21
Nem kizárt,hogy ez az egész a Jóisten büntetése,mert valóban az emberek tekintélyes része elfordult a hittől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!