Bejött Orbán számítása

2020. május 12. 07:42

Orbánnak lottóznia kéne, vagy a szavaihoz igazítják a statisztikát?

2020. május 12. 07:42
Bita Dániel
24.hu

„Május 3. óta bő egy hét telt el, véglegeset természetesen nem lehet mondani a járvány hazai alakulásáról. Azóta beindult a tömeges, reprezentatív tesztelés, amelynek részeredményeiről ma számolnak be sajtótájékoztatón az orvosi egyetemek. De egyelőre az látszik, hogy az elmúlt hét nap alatt mindössze egyszer nőtt az aktív fertőzöttek száma (azaz regisztráltak több új esetet, mint ahányan meggyógyultak vagy meghaltak), akkor is csak néhánnyal. Magyarán a napi mintavételek számának 4-5 ezerre emelése sem eredményez több pozitív tesztet.

Egy furcsaságot azért a fenti ábrán felfedezhetünk: a május 4-én hajnalban nyilvánosságra hozott adatok szerint előző nap hivatalosan mindössze egy beteg gyógyult ki a koronavírusból, míg a következő nap 79, így hirtelen 62-vel csökkent az aktív esetek száma az előző napi csúcshoz képest. Ám ha kisebb kozmetikázás történhetett is az adatközlésben, jelenleg valóban úgy fest, hogy május első napjaiban sokan felgyógyultak a betegségből, miközben a napi új esetek száma egy hete stabilan nem haladja meg az ötvenet. Természetesen a kijárási korlátozások megszűnésével ez is változhat, ám egyhetes távlatban ennek a jelei sem mutatkoznak, a vírus jóformán csak zárt közösségekben (szociális intézményekben, kórházakban) terjed.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2020. május 12. 18:55
Mit is akartál mondani? :))))
taIán2
2020. május 12. 18:37
Egy töredelmes bocsánatkérés pedig elég lett volna. De a putricigány anyád ugyebár nem nevelt meg. Szóval marad a regula. Sőt, ráteszünk még pár lapáttal. #epicönkasza
taIán2
2020. május 12. 18:13
Amint már mondtam, nem tett. Azért tudtam újra regelni, mert nem ők (!!!) töröltek, hanem én (!!!) untalak meg titeket, mert akkora redundáns mélysenkik vagytok. De azóta annyira pattogtok itt folyton a nagy semmire, hogy dafke visszatértem. Megérte? :) Szerintem se. Amíg nem tanultok alázatot és illemet, bizony marad a regula, ostobenkó nercigánykák.
Zsusztina
2020. május 12. 18:07
Miért, mit gondolt Buta Dani, minek tartja az ország az epidemiológusokat? Azért, hogy ne a miniszterelnöknek kelljen kisilabizálni az a adatokból, hogy mikor lesz a járvány tetőzése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!