Az irtózat káráról

2020. május 04. 18:25

A jobboldalhoz mindig is hozzátartozott a nők tisztelete.

2020. május 04. 18:25
Fodor-Horváth Zsófia
Origo.hu/888

„Egyre gyakrabban fordul minősíthetetlen hisztériába a baloldali képviselőnők politizálása: az ember nem győzi kapkodni a fejét a magyarellenes kijelentések és uszítások között. Hogy felháborító, amit művelnek, az nem kérdés. De mennyi köze van ehhez annak, hogy nőkről van szó?

A jobboldalhoz mindig is hozzátartozott a nők tisztelete. Ne engedjük, hogy ezt kétségbe vonják, vagy mi ne tegyünk olyat, ami azt a látszatot keltheti, hogy ez nem így van. Nem szabad szem elől téveszteni ezt az alappillért a napi politikai vitákban sem: amikor a baloldali képviselők valóban felháborító, valóban visszataszító, valóban minden határt túllépő mondatait vagy cselekvéseit utasítjuk el. Félrevezető lehet, ha valaki inkompetens, őrült és nő: ez nem azt jelenti, hogy azért inkompetens és őrült, mert nő. Felmerül hát a kérdés, hogy tényleg szükség van-e az ilyen mondatokra:

»Nő számára elképzelhetetlen ennél irtóztatóbb végzet. Ezért elmúlt, szabadabb korokban a bölcsek gondosan elzárták a közhatalom grádicsait a zilált, bolygó lelkek elől. A korlátlan demokrácia azonban a maga hordalékát is életünkre zúdítja, és ma már nem pusztán a tömegek erkölcs- és értelemsüllyesztő lázadását szenvedjük el, hanem az elmebaj totális rémuralma jegyében a nőiség mindennapos meggyalázásának vagyunk tanúi, a rendelt mivoltukból irracionális gyűlöletükben kivetkőző perszónák által.«

Súlyos tévedés azt gondolni, hogy a progresszív feminizmus kútmérgező munkájának diadala az, amikor valakiben végre megmozdul az emberség, a gerinc, hogy ez már sok, mi szükség erre és kimondja: ideje lenne több tiszteletet adni a nőknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. május 05. 18:15
De miért nem hagyjuk már ki a politikai vitákból a nemiséget. Miért kell egyáltalán a női mibenlétre hivatkozni, ha valaki kikeveredik az emberi kultúra erdejéből és ezért erős kritikát kap.
forgacsevike
2020. május 05. 09:00
Azok a 2 számú ordenáré stílusban ordítozó, eltorzult arcú ellenzéki képviselőnők, a többi 2 es számú polgárainak szégyene! Ez van.
Janice
2020. május 05. 07:23
Ha a jobboldali kormányok lettek volna végig, száz év alatt, akkor ez a kedves hölgy még mindig a férje csizmáját csutakolná, és ha haza ér a kocsmából a részeg agyával, jól megverné. Nem újságba írogatna, hanem az egész családra robizhatna otthon.
SwordFish
2020. május 04. 20:19
A Valódi Zoli Bácsi egy kretén, X-re tegye mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!