A szokásos fideszes barba-trükkel állunk szemben, ami így tíz év után picit unalmas

2020. május 07. 18:42

A kormánypárti sajtó most azzal „üti” az isztambuli egyezmény elutasítása miatt tiltakozó Szél és Vadai képviselő-asszonyokat, hogy 2013-ban nem szavazták meg a kapcsolati erőszak kriminalizálását.

2020. május 07. 18:42
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A kormánypárti sajtó most azzal »üti« az isztambuli egyezmény elutasítása miatt tiltakozó Szél és Vadai képviselő-asszonyokat, hogy 2013-ban nem szavazták meg a kapcsolati erőszak kriminalizálását. Akkor most álljunk meg egy szóra: a szokásos fideszes barba-trükkel állunk szemben, ami így tíz év után picit unalmas. Ezt először 2010. júniusában, a »gárdista« Jobbikkal játszottak el. Az volt az ún. »három csapás« törvény, amit a Jobbik-frakció valóban leszavazott. Persze, hogy elutasították, mert az általuk követelt büntetőjogi szigorításba belecsempészték a »gárdabűnözést« ????. Utána hetekig tolta a kormány-propaganda, hogy a gárda-mellényben feszítő Jobbik elutasította a »három csapás« törvényt. Most ugyanez a műsor megy. A kapcsolati erőszak kriminalizálását -is- tartalmazó törvényjavaslatot itt olvashatják: https://www.parlament.hu/irom39/11105/11105-0032.pdf?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005 Igazi saláta, van benne minden, mint a búcsúban: módosítják a büntetés-végrehajtási törvényt, a büntető-eljárást,az ügyészségi törvényt és még két másik törvényt, továbbá a Btk. kilenc különböző passzusát. A szövegnek kevesebb, mint 10%-a szól a kapcsolati erőszak büntető törvénykönyvi tényállásáról. S lássunk csodát, a kormány büntetőpolitikáját alapvetően ellenző képviselők nem szavazzák meg a javaslatot. Tehát nem a kapcsolati erőszak kriminalizálását szavazták le az ellenzéki képviselők 2013-ban, hanem azt a büntetőpolitikai salátát, amibe a fideszes cinizmus a kapcsolati erőszak kriminalizálását is belecsempészte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2020. május 10. 07:41
Ha Schiffer úr legközelebb valami finom hazai termék fogyasztásának látna neki, előbb álljon meg egy pillantra, s tegye fel magának a kérdést: "Miért is nem vette meg helyette valamelyik kétséges eredetű, MédinEU gyármányt?!" Vagy egyenesen valami fur csempészárut?
toef36
2020. május 08. 13:14
Egy jól képzett jogásztól ez nem sok... Ez is "barba-duma"...
istvanpeter
2020. május 08. 12:05
De hát egy független szabad parlament úgy dönt, ahogyan csak akar. Különben elég volna dr Schiffer is és ő mondaná meg, hogy mi legyen.
pumuklik
2020. május 08. 11:24
Ugyanezen logika mentén várnám Schiffer úr elemzését, hogy az istanbuli egyezményben milyen rejtett, genderideológiák vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!