A magyar kormány különleges jogköre sokkal szűkebb, mint a francia elnöké

2020. május 08. 23:52

A magyarok többsége belefáradt abba, hogy megbélyegezzék azért, mert szereti a hazáját. Interjú.

2020. május 08. 23:52
Szalai Zoltán
Demokracija

„A magyar kormány elleni támadások már évek óta zajlanak, mit gondol, mi zaklatta fel ennyire a globalistákat?

Az Orbán-kormány amellett, hogy a nemzeti szuverenitás szószólója, a tíz évvel ezelőtti megválasztása óta következetesen kiáll a tradicionális értékek mellett, mint például a család, a hit és a nemzeti kultúra. A »Nemzetek Európájában« ezek anélkül virágozhatnak, hogy megsértenék az együttműködést, amely a »sokféleségben élő egység« álmát teremtené meg. Az érem másik oldalát azok a törekvések képviselik, amelyek le akarják bontani a nemzetek közötti határokat, és a szőnyeg alá akarják söpörni a kulturális, jogi és identitásbeli különbségeket. Ezek szükségszerűen szemben állnak egymással.

Az átlagemberek hogy látják az mainstream média és a nemzetközi szervezetek Magyarország elleni támadásait?

A Századvég Alapítvány kutatóintézetének legutóbbi felmérése szerint a kutatásban résztvevők 70%-a elvárja, hogy az EU félretegye a politikai vitákat, és támogassa a tagállamokat, és csak 23%-uk aggódik a túlzott kormányzati hatalom miatt, amelyről vitákat kell folytatni. Az magyarok többsége – akik a jelenlegi kormány mellett szavaztak – belefáradt abba, hogy megbélyegezzék azért, mert szereti a hazáját, a hagyományait és a saját népének az érdekeit keresi. Legtöbbjük nem kívánja az Európai Unió megszűnését, mivel Magyarországon a nemzetállamok erős Európájának eszméje továbbra is meglehetősen népszerű.

Nem gondolja, hogy a magyar demokrácia helyzetével kapcsolatos panaszok rendkívül képmutatóak? A Macron-féle kormányzat egész évben verte a tüntetőket az utcákon, még néhány halott is volt, ám az mainstream média és a nemzetközi szervezetek Franciaország esetében hallgattak.

Franciaországban Macron elnök nemcsak a járvány miatti válságkezelő intézkedéseket hozta meg, hanem egy kifejezetten népszerűtlen nyugdíjreformot is, drákói módon, a parlamentet megkerülve vitt keresztül március elején. Franciaország már korábban is vezetett be rendkívüli állapotot, a párizsi terrortámadások után, 2015 novemberében. Ez számos esetben korlátozta a polgári jogot, és az intézkedései több mint két évig érvényben maradtak, egészen 2017 novemberéig.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 10. 00:44
A magyar elnök nem különleges jogköre pláne szűkebb! Szóval a francia elnöknek legalább van értelme, míg a magyar elnöknek nincsen.
BőröndÖdön
2020. május 09. 13:03
Aha,de azért a francia elnököt ne hasonlítsuk a csutihoz...:)
istvanpeter
2020. május 09. 12:15
A mai létező demokráciák általános problémája, hogy a működési rendszer és a struktúrák elvei tévesek és manipuláltak, valamint némileg homályosak és lehetővé teszik a népakarat eltorzítását. Pedig a demokrácia természetes alapsémája a valóságban abszolút világos, egyértelmű és érthető. Ennek megfelelően, a demokráciában a hatalom egy és oszthatatlan, amelynek a kizárólagos tulajdonosa és birtokosa a nép, aki az általa választott képviselők és tisztségviselők útján gyakorolja a hatalmát. A hatalomgyakorlás rendszerét maguk a választottak határozzák meg és működtetik. A választások során a képviselők és a tisztségviselők csak hatalomgyakorlási jogot kapnak, de hatalmat nem. Értelemszerűen, a valódi demokráciában nincsen hatalommegosztás és hatalmi ágak sem léteznek, valamint a fékek és ellensúlyok is szükségtelenek. A liberális bolsevikok pedig éppen a tiszta stabil demokráciákat utálják. Paradox módon szinte már azt kifogásolják és azon rágódnak, hogy a magyar országvezetés szinte teljes egészében a FIDESZ vezette Pártszövetség befolyása alatt áll, mivel a választópolgárok sorozatban biztosítják számára a kétharmados parlamenti többséget.
Nagy Pál
2020. május 09. 09:30
Nem tudtam, hogy a francia elnök is maga alá gyűrte a sajtótt, a tömegtájékoztatást, átbuherálta az alkotmányt, a választási rendszert, kis kerülővel lenyúlta a fejlesztési pénzek jó részét stb. stb. Zolikának erről biztos megdönthetetlen információi vannak - vagy csak simán hazudik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!