A koronavírus morálisan kiütötte a baloldalt

2020. május 06. 10:35

Az ellenzék magatartásában és gondolkodásában már nyomát sem lehet találni a klasszikus liberális elveknek. Ez az ellenzék még liberálisnak is selejtes.

2020. május 06. 10:35
Petrin László
Magyar Hírlap

„Napjainkra az ellenzék véglegesen leszakadt a társadalom normális és morális többségétől. Ma már kizárólag negatív erőként működik a magyar társadalomban, kerékkötője a járvány elleni védekezésnek és kerékkötője lesz az ország újjáélesztésének. Európában egyedülálló jelenség, ahogyan a hazai balliberális politikusokon ragály módjára elhatalmasodott a kormányzattal szembeni, brutálisan közönséges hangnem. Egyedülálló az is, ahogyan a krízis idején, uniós fórumokon és a nemzetközi liberális médiában hazug vádakkal bepanaszolták a kormányt. Továbbá példa nélküli módon botrányos az is, ahogyan gúnyolódnak az országos tiszti főorvos asszony női és keresztény mivoltán, valamint a korán.

Azok az ellenzéki-ellenségi pártok és politikusok, amelyek és akik az idős vagy egyéb fizikai és mentális gyengeségük, erőtlenségük okán kiszolgáltatott embereket nem tekintik a társadalom természetes részének, és nem foglalkoznak velük ilyen módon, maguk mondtak magukról ítéletet. A mi, alapjában teljesítményre és versenyre épülő társadalmunkban csak akkor folynak rendben a dolgok, ha az idős embereknek és kiszolgáltatott honfitársainknak teljes figyelmet, teljes közösséget és a legmagasabb szintű törődést biztosítjuk. A kormány egy évtizede következetesen ezt a morális alapvetést valósítja meg. Ugyanerre az erkölcsi stratégiára alapozza a koronavírus elleni küzdelmét is.

Most, amikor a járvány mindnyájunkat az emberi létezés legmélyebb kérdéseivel szembesít, az ellenzék többsége nem tud megfelelni a legalapvetőbb morális elvárásoknak sem. Az ellenzék magatartásában és gondolkodásában ma már nyomát sem lehet találni a klasszikus liberális elveknek. Ez az ellenzék még liberálisnak is selejtes. Ugyanis az egyenlő méltóság liberális tana, az emberi egyenlőség liberális eszméje a modern, szabadelvű társadalmak alapvetése. Mindez az eszmeiség hiányzik a hazai ellenzék fejéből, de meggyőződésem, hogy az európai liberális többség koponyájából is. Ha szabad egy paradoxonnal élnem, akkor a magyar kormány klasszikusan liberálisabb gondolkodású, mint a magát liberálisnak hazudó gátlástalan, amorális, elvtelen ellenzék és európai párttestvéreik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. május 06. 21:30
Ez vicces ! Sokak szerint éppenhogy az amerikai típusú kapitalizmust ütötte ki. Ahol az állam minden felelösséget az egyedekre testál és nem gondoskodik komoly szociális hálóról, ott most katasztrofális a helyzet.
Vakfolt
2020. május 06. 17:48
"Az ellenzék magatartásában és gondolkodásában ma már nyomát sem lehet találni a klasszikus liberális elveknek." Ezzel vitatkoznék. A klasszikus liberális alapállás, hogy valamilyen aktuális társadalmi normát támadnak, és azt állítják, hogy az ő felfogásuk a helyes. Például a nők szavazati joga. Aztán miután sikerül kiverekedni, akkor azonnal újabb célpont után néznek, lényeg az, hogy a nem liberálisok, azok elmaradott hülyék és mindenben hazudnak, tehát a teljesen klasszikus libsi viselkedést hozzák. A hangnem száz éve sem volt visszafogottabb, pedig akkor még párbaj is lehetett belőle.
Akitlosz
2020. május 06. 15:22
A szerző nem érti. A mai liberálisok haladárok. Nem a 200 évvel ezelőtti "avitt", "náci" liberalizmus a politikájuk, hanem a mai előremutató liberalizmus. Már nem a nemzetek szabadságáért küzdenek, hanem az emberek szabadságáért, hogy szabadon megválaszthassák nemüket és genderüket. A liberalizmus szó ugyanaz, a jelentése azonban gyökeresen más. Ha ma egy politikus klasszikus, XIX. századi liberális politikát képviselne, akkor a mai liberálisok az elsők között náciznák le. Utánuk pedig mások is.
Kristály
2020. május 06. 14:27
Szégyellem magam hogy valaha is liberális gondolkodású voltam és kérdem magamtól hogy ilyen hűje voltam mint ŐK most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!