A korona után

2020. május 01. 18:04

Általános érzet, hogy a korona hatalma sorsszerű hatalom, istencsapása, több, mint biológia.

2020. május 01. 18:04
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Hajónapló

„Hogy semmi nem lesz már úgy, mint régen volt. A korona után megváltozunk.  Vagy hogy érdemben semmi nem fog változni, nagyjából ugyanúgy rendezzük közös dolgainkat, mindent elfelejtünk, semmit sem tanulunk.

Éltünk át már ilyent. Általános érzet, hogy a korona hatalma sorsszerű hatalom, istencsapása, több, mint biológia. Meghatározza a helyedet a Nap alatt, tőle függ az életed, a szeretteid élete. Félelemmel elegy tisztelettel tekintesz rá. Az övé vagy, urad és parancsolód. A korona egyesít. Egyszerre lépünk, mindenki ki akar menni a szabadba, szabadulni akarunk, szabadok akarunk lenni. Ha a jobb és bal egyszerre mozdul, az már ugrás. A korona ideje történelmen kívüli pillanat, akár a forradalmak. Négy fal-forradalom, otthon ülsz, és azt akarod, hogy legyen már vége. Na de mi következik a forradalmak után?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. május 02. 21:44
Miért kell minden fasznak cikket írnia? Miért nem mennek önkéntesnek birkózni a vírussal, vagy bevásárolni a nyuggereknek?
Covy D.
2020. május 02. 11:10
Ki ez a gyíkvállú,rossz kiállású,randa ember?
Íjász
2020. május 01. 23:50
Érdemes elolvasni a teljes írást, mert ez így nagyon keveset mond.
zsoltkom2
2020. május 01. 21:11
"Na de mi következik a forradalmak után?" "A tízparancsolat egy tökéletes törvénykönyv, mert ha valaki betartja, akkor nem ütközik össze a törvénnyel. A tízparancsolat tökéletes etikai kódex is, mert ha valaki betartja, nem ütközik össze az embertársaival, a társadalommal. Végezetül pedig népegészségügyi program is, mert annak betartásával számos súlyos betegséget megelőzhetünk" https://bit.ly/2yPjfY1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!