A holnap biztosan fájdalmas lesz, de a holnapután rajtunk áll

2020. május 23. 07:47

Orbán Viktor és Magyarország kormánya nemes egyszerűséggel szarik ezekre a csoportokra.

2020. május 23. 07:47
Borzák Boldizsár
Mérce

„Sajnálatosnak tartom, hogy egy világjárvány és egy gazdasági válság derengő alakja kellett ahhoz, hogy a társadalmi-politikai fókusz legalább egy pillanatra is a kékgalléros munkásosztályra és a reproduktív munkát végző anyákra, ápolókra, idősgondozókra kerüljön. Mert most szerte Európában megtapsolják az egészségügyi dolgozókat, politikusok és más közéleti szereplők mondják elfúló hangon a kamerába, milyen hálásak a közalkalmazottaknak, a bolti eladóknak, a »hétköznapi hősöknek«, és így tovább. Persze, ha holnaptól minden visszaállna a megszokott kerékvágásba, holnaptól felejtené el mindegyikük, mit mondott ma.

Akikről továbbra sem esik elég szó itthon (egyébként máshol sem); a gazdasági mechanizmus során marginalizálódott csoportok. Alig hallunk arról, milyen következményei vannak a járványnak és az azt követő recessziónak a hajléktalanokra, a közmunkából élőkre, a gettósodott cigány közösségekre, az elmúlt 10 év gazdasági konjunktúrájának hasznát nem élvezőkre.

Orbán Viktor és Magyarország kormánya nemes egyszerűséggel szarik ezekre a csoportokra. Bebizonyosodott ez kormányzásának 10 éve alatt. Bebizonyosodott akkor, amikor a szegregációs törvényt átnyomták a parlamenten, amikor meghozták a hajléktalan törvényt, amikor Európában egyedülállóként 3 hónapra csökkentették az munkanélküli segély igényelhetőségének időtartamát, amikor a munkanélküliség kérdését elintézték a feudális időket idéző közmunkaprogram bevezetésével.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. május 25. 17:11
Nem értek egyet veled Boldizsár.
nempolitizálok
2020. május 24. 16:09
Az SZDSZ-MSZP 2010 előtt le is építette az egészségügyet, hogy Orbán kevesebb emberre tudjon szarni. Most már tudom, azért, hogy megkímélje őket. Előre látták.
zsoltkom2
2020. május 24. 13:44
"Orbán Viktor és Magyarország kormánya nemes egyszerűséggel szarik ezekre a csoportokra." Az a helyzet, hogy cigánykérdésben nem jó cigányt állítottak problémamegoldónak. 10 év alatt, ha nem képesek dologra és tanulásra bírni a cigányságot, akik közül ez illet, ott egyszerűen dologtalan emberek foglakoztatásáról van szó a célcsoportra szánt uniós pénzek lenyúlására. Járóka Lívia és a Farkas Flórián a semmittevés példányai... a tapasztalható végeredményt látva. És így az Orbán kormány alkalmatlanságát bizonyítják. Miért nem olyanokat választ vezetőnek a cigánykérdésben, akik léte/ munkássága bizonyított a gyakorlati életben? Járókának és Farkasnak nem igen lehet elképzelni a kezében kapát, ahogy magyarázza a fajtársainak, hogyan kell azt használni. Az egyik a bőrdzsekit szereti a másik meg az okostelefont... és rátartian kerüli a fajtabeliek társaságát... a fehér bőrűek között érzik magukat jól. De amit tanultak, azt nem adják tovább. Irigyek mind az ebek. Ebben segítőkész az Orbán-világ.
gondosmandarin
2020. május 23. 16:42
Miért kell az ilyen agyhalottakat szemlézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!