A diákok kénytelenek érettségizni

2020. május 01. 15:16

Az oktatásirányítás egyik vezetője a »Bevezetés a logika alapjaiba kezdőknek I.« vizsgán is megbukna a kijelentései alapján.

2020. május 01. 15:16
Gyarmathy Éva
hvg.hu

„Rossz ómen az oktatásunk jövőjére nézve, hogy a magyarországi oktatásirányítás, szemben sok más országéval, képtelen rugalmasan reagálni, kreatív megoldásokat találni. Egy világjárvány sem elég ahhoz, hogy ráébredjenek, az oktatásunk vészesen elavult, és az érettségi vizsga, mint ősi szivatás, ennek egyik prominens szeglete, szintén megújulásra érett.

Az sem biztató, hogy az oktatásirányítás egyik vezetője a »Bevezetés a logika alapjaiba kezdőknek I.« vizsgán is megbukna a kijelentései alapján. Maruzsa Zoltán azt állítja, hogy a diákok érettségizni akarnak. Úgy tűnik, ezt a feltételezést arra alapozza, hogy 2455 diák, a diákoknak kevesebb, mint 3%-a jelezte, hogy nem megy el érettségizni. A 97%-ról azonban csak annyit tudunk, hogy elmegy. Azt nem tudjuk, hogy ezek a diákok akarnak-e érettségizni. Az is lehet, hogy kénytelenek. Az is lehet, hogy csak azok akarnak elmenni, akik felvételizni akarnak, és lehet, hogy ők is csak azokból a tantárgyakból akarnak érettségizni, amelyekből felvételiznek, egyébként nagyon megfelel nekik a megajánlott jegy. A reprezentatív felmérés eredményei ezt jelzik, vagyis sokkal finomabb gondolkodásról tanúskodik, mint amire az oktatásirányítás képesnek látszik.

A szándék tulajdonítása politikusi fogás, de a primitívebb fajtából, mert égbekiáltó a logikátlansága. Ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy minthogy a pedagógusok 3%-a nem vállalja az ingyen túlórázást, a pedagógusok ingyen túlórázni akarnak. Sőt, a kisvállalkozók 3%-a nem fizeti be a rá kivetett különadókat, tehát a kisvállalkozók különadókat akarnak fizetni. És a 2775 magyarországi koronavírus fertőzöttből 312-en meghaltak, vagyis a magyar fertőzötteknek 11,2%-a nem akart életben maradni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. május 03. 21:29
Egy kommunista ebnek nem tetszik a véleményem, persze, ha ezer olvasta volna, ezernek nem tetszene, csakhogy ez 0, azaz nulla mértékben módosítja azt, hogy az érettségire készülők 97 %-a érettségizni akar. Tetszik érteni. Ebúrhölgy.
Aerion
2020. május 03. 11:06
Az idei évben érettségi vizsgára készölők 97 %-a jelezte a rendelkezésre álló ötnapos határidő alatt, hogy érettségizni akar, és nem kíván élni a halasztás lehetőségével. https://www.vg.hu/kozelet/oktatas/igy-zajlik-a-2020-as-erettsegi-2224734/ De azért a bolsevisták elhalasztanák az érettségit, mert majd egy hónap múlva már nem lesz vírus, vagy két hónap múlva, vagy szeptemberben, vagy decemberben, vagy jövő májusban. Vagy amig nem lesz a betegség ellen védőoltás. És ha évekig nem lesz? Évekig nem tartanak érettségit?
Krupp Skya
2020. május 03. 06:59
Orbán alatt még az érettségi is elavult. Vissza az SZDSZ-t! Ő alattuk csak a jólét avult el.
Krupp Skya
2020. május 03. 05:06
Igaza van az elvtársnőnek, minden vizsga felesleges az orvosi vizsga is, meg a gépkocsi vezetői is. Én pl. minden vizsga nélkül meg tudnám műteni Bokros Lalyost, maximum behívnám tanácsadónak Karácsony Gergelyt. és a Vágó Istvánt, nekik a félbevágásnál venném hasznukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!