Veszélyhelyzetben sem lehet csak úgy kórházi ágyakat kiüríteni

2020. április 29. 15:00

A különleges jogrend nálunk attól még különlegesebb, hogy a Fidesz-kormány annak a szabályait is felrúgja.

2020. április 29. 15:00
Sándor Zsuzsa
24.hu

„A különleges jogrend nálunk attól még különlegesebb, hogy a Fidesz-kormány annak a szabályait is felrúgja. Köztudott, hogy az emberierőforrás-miniszter, Kásler Miklós utasításainak végrehajtása azzal járt, hogy mintegy 36 ezer kórházi ágyat kellett rövid idő alatt kiüríteni. Ennek az az ára, hogy sok olyan kórházi ápolásra, rehabilitációra szoruló beteget kellett hazaküldeni, akiknek ez az intézkedés, ha nem az életükbe, akkor állapotuk rosszabbodásába, esetenként helyrehozhatatlan egészségkárosodásukba kerülhet.Birtokunkba jutottak azok az Emmi által titkolt levelek, amelyek az ágykiürítésekhez vezettek.

Március 21-ei levelében Kásler utalt arra, hogy korábban már elrendelte összesen 34 kórháznak, hogy 15-15, az orvosegyetemeknek pedig 25-25 lélegeztetésre alkalmas ágyat kell kialakítaniuk. Ezen felül – intézkedett – minden intézménynek március 30-áig intenzív kapacitásuk felét a fertőzött betegek ellátására kell előkészíteni. Továbbá április 7-éig a megyei és fővárosi intézmények további 15 ágyas egységeket, a Debreceni és Pécsi Egyetem még 25-25, a Semmelweis és a Szegedi Egyetem további 100-100 ágyas lélegeztetési egységet hozzon létre.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. május 02. 13:21
"..VESZÉLYHELYZETBEN SEM LEHET CSAK ÚGY KÓRHÁZI ÁGYAKAT KIÜRÍTENI.." VALÓBAN NEM". DE NEM IS "ÜRITETTEK KI" "CSAK ÚGY" EGY FÉL KÓRHÁZI ÁGYAT SEM!!!! AZ MÁS KÉRDÉS, HZOGY AZ ELLENZÉKI LAKÁJMÉDIA EZT A HAZUGSÁGOT(!) HARSOGTA BISZ GRAMMABOJ--OSZT' ÖNÖK MEG ELHITTÉK. DE NEM CSAK HOGY ELHITTÉK EZT A VALÓTLANSÁGOT, DE NAGYBŐSZEN TERJESZTETTÉK IS, MINTHA IGAZ LETT VOLNA...DE EZ AZ ÖNÖK BŰNE!!! MERTHOGY EGY MUKK NEM VOLT IGAZ BELŐLE.
istvanpeter
2020. április 30. 11:30
Rémhírterjesztő banya.
Esvány
2020. április 30. 09:43
"mintegy 36 ezer kórházi ágyat kellett rövid idő alatt kiüríteni" Rémhírterjesztő idióták! Nem kellett 36 ezer ágyat KIÜRÍTENI, mert nagyobbik hányaduk eleve ÜRES VOLT. Jellemző rátok, ellenségiekre, hogy rendszerint kitaláltok valami orbitális hazugságot, és ebből a hamis premisszából kiindulva próbáltok olyan konklúziókat levezetni, amelyek lehetőséget adnak az Orbán kormány lejáratására. De mivel a kiindulási alap egy valótlan állítás, így valójában csak magatokat járatjátok le. Kivéve a prolikat, akik benyalják ezt a sok hazugságot és vevők az uszításaitokra. Rájuk számíthattok csak.
21 gramm
2020. április 30. 08:12
Gyurcsány Ferenc oldalági kistesója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!