Nyílt levél Nagy B. Györgyhöz, a Népszava főszerkesztőjéhez

2020. április 30. 17:42

Nem teljesen érhető, hogy ha ez vicc akart lenni, akkor mi a humor forrása, hol a csattanó?

2020. április 30. 17:42
Bencsik János
Facebook

„A Népszava mai számában egy karikatúrát közölt, amelyen Müller Cecília országos tisztifőorvos a kereszten szenvedő Jézus felé fordulva azt mondja: »Alapbetegsége függőséget okozott.«

Nem teljesen érhető, hogy ha ez vicc akart lenni, akkor mi a humor forrása, hol a csattanó? Mitől »vicces« ez a rajz? Sajnos nem tudok másra gondolni, minthogy Müller Cecília személyes keresztény meggyőződését akarta gúny tárgyává tenni. De nemcsak az övét sikerült. Ha Ön nem hisz Jézus Krisztus istenfiúságában, legalább tekintettel lehetett volna azokra a milliókra, akik világszerte az Ő szavának engedelmeskedve adakoznak, önkénteskednek, gyógyítanak a hétköznapok ismeretlen irgalmas samaritánusaiként.

Ön egy hivatalát ellátó orvost akart gúny tárgyává tenni, ám érzéketlenségével és kulturálatlanságával sokan másokat is megsértett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. május 04. 11:13
Ez a Népszava főszerkesztője: https://badog.blogstar.hu/pages/badog/contents/blog/94164/pics/15882684949674519_800x600.jpg Ez meg itt a Pápai: https://badog.blogstar.hu/pages/badog/contents/blog/94164/pics/15882679279925173_800x600.jpg
catalina9
2020. május 01. 15:14
Nem teljesen érhető, hogy ha ez vicc akart lenni, akkor mi a humor forrása" de ez teljesen érthető, ez pontosan olyan vicc, mint a Charlie Hebdo "vicce" Tahóék "nevettettnek" á lá Heti Hetes stb. stb. de ami érdekes, hogy most hogy kussolnak a libsi érzékenyek, vajon hol bujkálnak? Hol van Karácsony Gergely, aki annyira háborgott, mikor két szarházi firkászt kiplakátoltak.
alta
2020. május 01. 13:29
Katival egyetértettem múlt hétig, bizonyos dolgokban, de pár napja mindkét FB oldaláról letiltott engem, szó nélkül. Mert hit kérdésekben nem értettünk egyet és a tiltás volt erre a válasza. Az életben egyszer találkoztunk, de az online chatek alatt szinte bizalmi személy lett számomra. Ezért is volt megdöbbentő, hogy véleménykülönbségek és kritikai érzékem miatt megszabadult tőlem. Kati szerint Jézus után érkezik még egy királyi megváltó is, Jézus nem biztos, hogy férfi volt, József volt a biológiai apja is Jézusnak és nem volt angyali üdvözlet és hosszasan sorolható még, miért "rúgtuk össze a port". Nagyon remélem, hogy mentálisan rendben van Kati, és visszatér közénk egészséges lelkülettel. Én drukkolok neki, de rosszak a megérzéseim most vele kapcsolatban. :( Annak viszont örülök, hogy Kati távozása után feltűnt számomra Bencsik János. Lehet ő lesz az, akit Katiban kerestem, de végül nem találtam. Figyelemmel kísérem Jánost is ezentúl. Egy leendő pap.
péterx
2020. május 01. 13:28
Sándor György valódi humora: a kenderkötéllel való akasztás függőséget okoz. A Népszava szemtelen és vallásgyalázó módon ellopta Sándor György ötletét, s kiölte belőle a humort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!