Nyílt levél a budapesti román nagykövetnek, Marius Gabriel Lazurcanak

2020. április 26. 21:30

Ön nem az én hazámat, hanem a sajátját, és annak minden népét árulta el.

2020. április 26. 21:30
Stoffán György
Felvidék Ma

„Sajnálom az Ön népét, hogy csak egy ilyen áruló nagykövet jutott Magyarországra, aki inkább látna még több romániai halottat, semmint megköszönné Magyarország segítségét, ahogyan másik szomszédunk, Szlovénia államfője, Borut Pahor úr Őexcellenciája magyarul fejezte ki nagyrabecsülését a magyar nép iránt.

Ön román, és Ön románul is viselkedik… liberális románul, hiszen voltak európai románok is, az Önök hosszúra hazudott, de rövidke történelme alatt, akik másképpen vélekedtek.

Javaslom tanulmányozni Petru Groza műveit és hagyatékát. Igaz, őt az Ön szellemi és politikai elődei ölték meg, de ez mit sem kisebbít Groza Márton Áron püspök által is elismert politikai tevékenységének értékén.

Feltehetné a kérdést, hogy miért nem Szabó Tímeának írok levelet a felszólalása miatt. Nos azért, mert haza- és nemzetárulókkal nem áll szóba az ember. Ön pedig nem az én hazámat, hanem a sajátját és annak minden népét árulta el… Ezt pedig ítéljék meg honfitársai.

Végezetül egy mondatot ajánlok Excellenciád szíves figyelmébe Gróza Péter gondolatai közül: »A román és a magyar nép közötti megértés nemcsak lehetséges, de – mivel a szomszédság és a történelmi együttélés adva van – a kölcsönös boldogságot célzó, lényegbevágó feltétel és geopolitikai jellegű parancs.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2020. április 27. 06:53
Sajnos, Stoffán György és @koronaszép nem egy kategória! @koronaszép a mélységek alja...
Moslékzabáló
2020. április 27. 04:38
Sivalkodnak a komcsik és libernyákok. Tehát az írás rendben van.
Szuverén maffiaállam
2020. április 27. 00:16
Kevés... Wass Albertet kellett volna idézni.
Magyarok Pásztora
2020. április 26. 22:43
Beleavatkozott a belügyeinkbe, takarodjon haza az oláh!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!